Idén is kiosztották könnyű- és komolyzenei kategóriákban az Artisjus-díjakat: összesen tizenegy zeneszerző, szövegíró, valamint alkotói közösség munkáját ismerték el. Geszti Péter életműdíjat kapott, a többi könnyűzenei kategóriában Tóth Szabolcs, Lombos Márton, a 4S Street, Hegedűs Józsi, Oláh Krisztián vehették át a díjat május 12-én a Magyar Zene Házában.
Január 19-én rendezték meg a 2011-es Év Étterme Díjátadó Gálát. Az évről évre egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó Gálaest ezúttal a Hotel Sofitel Budapet Chain Bridge exkluzív termeiben került megrendezésre, amely egyedi hangulatával tovább emelte az est fényét.
A rendezvényen a 2011-es Év Étterme mellett kihirdetésre kerültek Tetrabbit az esemény főtámogatója és a Dining Guide közösen szervezett receptversenyének „A Legjobb Nyulas Recept” pályázat nyertesei amatőr, illetve profi kategóriában.
A szakmai zsűri Meskó Norbertet, a Zsálya étterem chefjét találta legjobbnak a profi indulók között, aki a közönség előtt is bemutathatta kreativitását Pálinkás nyúlsajt fogása segítségével, melyet tőkegomba salátával és tökpürével tálalt. Ez az igazán különleges fogás a jelenlevő több mint 300 vendég tetszését is elnyerte és nagy sikert aratott.
Az amatőr szakácsok versenyét az a Nagy Róbert nyerte, akinek blogja, a Kísérleti Konyha nagy elismerésnek örvend mind a gasztrobloggerek, mind nagyközönség szemében.
©Év Étterme 2011- Top 10
Év Étterme 2011- Top 10
A Díjátadón mindemellett kiderült, hogy 2011-ben a Michelin csillagos Onyx étterem bizonyult a legjobbnak az évről évre egyre színvonalasabb és a világ trendjeihez egyre inkább igazodó hazai éttermek közül.
Idén először került kihirdetésre a Közép és Kelet Európai régió legjobbjának járó nemzetközi díj, a CEEFood Award, mellyel 9 ország (Románia, Bulgária, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szerbia, Szlovénia, Horvátország, Törökország) indulói közül a szlovén Pri Lojzetu éttermet jutalmazták.
Az estén a megjelent vendégek a magyarországi top éttermek ételkülönlegességeit kóstolhatták meg, melyek bemutatták azt a kreativitást és sokszínűséget, mely hazánk legkiválóbb chefjeinek munkásságát jellemzi.
2011 Top 10 étterme
- Costes
- Babel Delicate
- Chateau Visz
- Onyx
- Fausto’s
- Nobu
- Bock Bisztró
- Csalogány 26
- Mák
- 67