2018. október 23. - kedd

Mississippi Delta Blues Show

Kinyomtatom...
Időpont: 
2009. október 17. 20:00

Október 17-én 20 órától ismét blues zenétől lesz hangos a pécsi Ifjúsági Ház nagyterme. Mint ismeretes, a fellépő együttesek Magyarországon elsőként indították útjára a Mississippi Delta Blues Show-t, kiengedve a palackból az ősi blues szellemét. Bravúros improvizációk, egyéni játékok és a hagyományos ritmusok teljes tárháza mutatkozik meg a kiváló zenészek egész estén át tartó örömzenéjén keresztül.

A műsor igazi blues feelinget és jam session hangulatot ígér a 20-as évek zenéinek és divatjának bemutatásával. A fellépők a hazai delta blues-élet specialistái, akik a legjobb zenekarok frontemberei közül kerültek ki. Főszerepet kap a szuggesztív előadásmódról, felhőtlen jókedvről és fergeteges muzsikálásról híres Karen Carroll and the Mississippi Grave Diggers (US,HU,SK).

Színpadra lép a Boogie and The Someday Baby, amely a 20-as, 30-as évek Amerikájának déli "blues-mezőiről" érkező dallamokat ("Deep Shouth") "oda nem illő elemekkel": hip-hoppal, funkkal és breakbeattel ötvözi. A szervezők fergeteges hangulatú estére várják a közönséget!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Hegedűs Márta

Október 27-én a Vigadó Dísztermében ünnepeli zenével az 1956-os forradalom 62. évfordulóját és a nyolcvanéves Tommy Vig muzsikáját a MÁV Szimfonikus Zenekar. A műsort a programzenei “Budapest 1956” nyitja meg, melyben Tommy Vig személyes élményeit mondja el zenében.

fotó Posztós János

Az Orgonaavatót a Bartók Rádió és az M5 tévécsatorna élőben közvetíti, az Eurovízió és az Eurorádió rádió- és televízióállomásai pedig felvételről sugározzák.

Pianissimo! Duó

Szakcsi Lakatos Bélával és Müller Péter Sziámival nyit újra a legendás Kispipa.