2018. február 19. - hétfő

A Patriárkák útja

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Olasz Kultúrintézet
Időpont: 
2009. november 9 - 2009. november 30

2009. november 9-én, hétfőn 18 órakor a budapesti Olasz Kultúrintézetben kerül sor az Aquileia a Római Birodalom egyik csomópontja, A Patriárkák útja című kiállítás megnyitójára, melyen lebilincselő képeken keresztül láthatjuk a város témakörök szerinti történetét.

A kiállítás, mely 2009. november végéig tekinthető meg, szigorúan tudományos szövegeken és lebilincselő képeken keresztül meséli el Aquileia témakörök szerinti történetét, az alapítástól egészen a csodálatos Popone Patriarkáról elnevezett Bazilikáig. Az időbeli utazás paneleken keresztül vezeti a látogatót a mozaikok, a borostyán, az ékszerek, a vésett drágakövek színeinek felfedezéséhez.

Az Aquileiáért Nemzeti Társaság – mely 1929 óta propagálja és terjeszti az antik metropoliszra vonatkozó, a folyamatos ásatások eredményeivel állandóan frissített ismereteket – a Közép-Európa Kulturális Egyesület támogatásával hozta létre a kiállítást, mely Budapesten vadonatúj változatban kerül megnyitásra, igen fontos feliratok és képek dokumentumainak lenyomataival kiegészülve. Ez utóbbi anyagot a Friuli-Venezia Giulia-i Régészeti Javak Főfelügyelősége és az 1882-ben Ferenc József császár képviseletében Karl Ludwig főherceg által alapított és megnyitott Aquileiai Országos Régészeti Múzeum bocsátotta rendelkezésre.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.