2018. november 21. - szerda

Büszkeség és balítélet Karinthy Márton rendezésében

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Karinthy Színház
Időpont: 
2009. november 27
Bodor Johanna és Kéri Kitty a Büszkeség és balítéletben

A Karinthy Színház Női Évadának keretében Jane Austen Büszkeség és balítélet című romantikus vígjátéka kerül bemutatásra november 27-én.

Az eredeti színmű ősbemutatójának is tekinthető produkciót főleg iskolásoknak, meg az élet misztériumába épp bekukkantó ifjaknak, no meg az olvasók legszélesebb rétegeinek szánják. Elsősorban természetesen a hölgyeknek, akik remélhetőleg magukkal hozzák férjeiket, barátjukat, eldobott, aktuális vagy kiszemelt szeretőiket és minden hozzátartozójukat az előadásra.

Bodor Johanna és Kéri Kitty a Büszkeség és balítéletbenBodor Johanna és Kéri Kitty a Büszkeség és balítéletben

A nő helye, funkciója, és szerepe az európai társadalmakban, régi, kipróbált vagy éppen alakuló, formálódó demokráciákban mára fontosabb kérdéseket vet fel, mint akár megírása idején. A Bennet család eladósorba került öt lányának férjfogási és beilleszkedési története is fontos közlendőivel keltheti fel a mai néző érdeklődését.

Szerelmes barát, kártyabolond katonatiszt, kétszínű lelkész, intrikáló idős grófnő vagy leszerelt ezredes is található közöttük. A lányok körül a korabeli és a mindenkori társadalom jellegzetes alakjai nyüzsögnek. A cselekmény pedig az angol középosztály sétálós, vidéki birtokán zajlik, romantikus kalandokkal és felfokozott érzelmekkel. Az előadás épp ezt az utat, az élet fontos állomásait hivatott bemutatni és e történet esendő kisszerűséggel, olykor pedig felemelő emberséggel megvert résztvevőit.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

jelenet

A Kulcsár Noémi Tellabor produkciója Gyulán a Kamarateremben.

plakát

A HöKöm Projekt előadása a Karinthy Színházban.

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.