2018. február 21. - szerda

Kifutószalag - Reloaded

Kinyomtatom...
Helyszín: 
FISE Galéria
Időpont: 
2009. november 17 - 2009. december 5
Kifutószalag c. kiállítás

Az idő és tér dimenzióival készülnek újabb játékra a Kifutószalag-Reloaded alkotói, akik a majdnem pontosan két hónappal ezelőtti bemutatójukat “keverték újra”. Remete Kriszta, Kecskés Orsolya és Vágó Réka tervezők ezúttal Visnyovszky Jánossal és ZOLTAN+ design-produkciós céggel kiegészülve indítják újra az időgépet.

A csapat egy közös experimentális bemutatóra kalauzol el mindenkit a divat világának egyik, a tervezők által újra fogalmazott dimenziójába, ahol a kollekciót színészek, táncosok és modellek együttesen mutatják be, személyes jelenlétükkel befolyásolva a bemutató atmoszféráját – ahova azonban csak ZOLTAN+ és Visnyovszky János jöhetett el, akik egy gyönyörűen letisztult, kreatív filmet készítettek az eseményről, a kollekcióról, a modellekről. A film, a kulcs az időhöz.

A novemberi helyszínen, a FISE Galériában, a nézők személyes jelenléte fogja befolyásolni, megtölteni az atmoszférát, akik a Kifutószalag-Reloaded film bemutatójával egy újabb időutazáson vehetnek részt: a film nem a bemutatón készült, mégis azt láthatják, és ezzel egyszerre két időpontban lehetnek jelen.

Remete Kriszta ipari hangulatú, letisztult vonalvezetésű ruhái a divattrendek és az idő sajátos viszonyát mutatják be. A tervezőnőre jellemző szabásvonalak mellett újszerű, kísérleti eldolgozásokat, anyagtársításokat láthatunk. Monokróm színek, matt és fényes felületek kombinációi jellemzik a ruhákat, melyek keménységét jól oldják Kecskés Orsolya dísztárcsaszerű alumínium ékszerei. A rigid, csillogó fém felületeket puha szalagok fogják össze, tovább fűzve ezzel a ruhákat összefogó tervezői logikát. A befejezetlenséget hangsúlyozandó Vágó Réka puzzleszerű csillogó cipő darabokat tervezett az estére, hogy azok szabálytalan arányai oldják, de ezzel éppen hangsúlyozzák a ruhák és az ékszerek szabályos formáit.

Kifutószalag c. kiállításKifutószalag c. kiállítás

Természetesen a mozgóképek mellett ismét megtekinthető Pecsics Mária fotográfus bemutatóhoz kapcsolódó kép sorozata, mely a hűen tükrözi a tervezők szándékait.

A film zenei anyagát Zságer-Varga Ákos késztette.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.