Virus Syndicate (UK), Cadik, c0p, Zeek

Helyszín: 
Jegyár: 
1200 Ft
Időpont: 
2009. december 17. 22:00 - csütörtök

Budapest új partisorozata, a Real Your Nature igyekszik szakítani a '90-es évek mára megkopott sikerstílusaival. A Real Your Nature helyzetkép az elektronikus zene valódi jelenéről és jövőjéről - ahogy azt a sorozat rezidense, Cadik és az A38 Hajó legénysége látja.

A Real Your Nature azokat igyekszik megtalálni, akiknek fontos, hogy ki játszik, mit, és nem utolsósorban: mindez hogyan szólal meg. A szándékoltan eklektikus sorozatban a jelen és a jövő sztárjai, kísérletező kedvű stúdiómágusok, hadari MC-k, műfaji és stíluskorlátokat hírből sem ismerő előadók és muzsikusok lépnek fel a világ minden tájáról - akik a jelenben alkotnak izgalmasat, és formálják az elektronikus zene jövőjét.

A manchesteri négyesfogat, a három MC-vel és egy multiinstrumentalista producerrel felálló Virus Syndicate az utóbbi évek egyik legnagyobb zenei felfedezettje. Széttekert dubstepeket ötvöznek futurisztikus, minimalista grime-mal, és a súlyosan zuhogó elektronikus alapok felett a három rapper elképesztően vicces, ironikus és elsöprő lendületű flow-ja árad végeláthatatlanul. A brit sajtó hozsannázva fogadta a Virus Syndicate-et, produkciójuk sikerét és jellegét leginkább Dizzee Rascaléhoz hasonlítva. Budapestre egy mindent elsöprő, letaglózó erejű élő fellépéssel érkeznek.

A szindikátus zenei agya, Mark Foster, az MRK1 vagy Mark One néven alkotó ritmusmágus a kétezres évek eleje óta nem szűnő lendülettel kotyvasztja indusztriálból, visszhangos dubokból, belső szerveket rezegtető szubbasszusokból, tört ritmusokból és jó adag hiphopból álló gyilkos főzeteit. Bár százfelé dolgozik, e méregerős keverékek legjobbjait a Virus Syndicate-nek tartogatja, és az anyagokból összeállt már két teljes nagylemez és számtalan EP. Mindnek közös jellemzője, hogy a VS által képviselt stílusirányzat, a grime legjobbjai közé tartoznak: kíméletlen, okos és metsző iróniával bőségesen megspékelt szövegek, amiket a három manchesteri MC, Nika D, JSD és Goldfinga tol elemi energiával.

Cadik, azaz Séfel Pál egykor az Anima Sound Systemmel kezdte a szkreccset, és azóta hazánk egyik vezető lemezlovasává küzdötte fel magát. Jungle, d'n'b, hiphop - főleg ezekben a műfajokban alkot nagyot, de a Palotaival közös B2B-akciók, a Rewindok és Sunday Sessionök gyönyörű eklektikus szetteket szültek.

Az évek során Cadik Magyarország egyik leginnovatívabb, mindig új utakon járó producerévé vált, amit leginkább a megfontoltan haladó, de annál kidolgozottabb, briliánssá csiszolt anyagokkal előálló Membran projekt bizonyít. Cadik legutóbbi kezdeményezése, az A38 Hajóval közösen létrehozott Real Your Nature sorozat az elektronikus underground legfrissebb, kísérletező irányzatait mutatja be havi rendszerességgel.

Hirdetés