Zuboly, Szabó Balázs Band, Toti és Peti, Suefo

Helyszín: 
Jegyár: 
2000 Ft, 1500 Ft (elővételben)
Időpont: 
2009. december 30. 21:00 - szerda

Az A38 Hajó remeknek ígérkező folk-funk-hiphop-esttel előlegezi meg a másnapi szilveszteri mókázást: hazánk legnépszerűbb broken-etno zenekara, a tréfára, hangmintázásra és szóviccelésre mindig kész Zuboly zenekar mutatja be friss, ropogós nagylemezét.

A Zuboly előtt pedig a Suhancos egykori gitáros-énekese, Szabó Balázs mutatja be új etnofunk-zenekarát, a könnyed levezetésről pedig Suefo gondoskodik. Így aztán minden adott, hogy a koncert másnapján ki-ki virágos jókedvvel vesse bele magát a szilveszteri forgatagba.

A Zuboly nevű etnohiphop-formációt a zenei zseni és kifogyhatatlan ötletember, Ágoston Béla (Dél-Alföldi Szaxofonegyüttes, Agostones) alapította. Broken etno - a Zuboly így határozza meg saját zenéjét, de nevezhetnénk sufnifolknak vagy népi bootlegnek is. MC Busa hiphop-beatboxára páratlan humorral és ötletességgel illesztenek népzenei töredékeket és a popszemétdomb roncsait. Így fordulhat elő, hogy egy számon belül találkozik a Muzsikás és Chis Isaac, csujogató és Michael Jackson, Mozart és a raggamuffin. Mindehhez fűszálfújás, bőgő, duda, szaxofon, doromb, harmonika biztosítja a garantáltan szórakoztató hangszerelést. A kortárs folk-jazz-hiphop-underground kétségkívül legeredetibb zenekara már számtalan jó hangulatú koncertet tartott az A38-on – ezen a vidám előszilveszteri bulin sem lesz hiány a jó hangulatból, hiszen tanúi lehetünk a Zuboly „elektronikus fordulatának”. A koncerten bemutatandó új nagylemez, a Virágoztass engem! bebizonyítja, hogy Ágoston Béláék haladnak a korral és követik a trendeket: broken beatek, frencselektró és hasonló kurrens dolgok keverednek népszerű slágerekkel. Az est különlegességeként egy új, „akusztikus-elektronikus Grand Zuboly” lép fel, erőteljes lemezjátszó-aláfestéssel, és Polnauer Flórával.

A Szabó Balázs Bandet az egykori, nagyon szép reményekkel indult, de sajnálatosan korán feloszlott Suhancos multiinstrumentalista frontembere, Szabó Balázs alapította. A hattagú zenekar (melyben a sokoldalú alapító önmagában kiad egy teljes együttest) a Suhancostól megszokott utat folytatja tovább: magyar népzenei elemek ötvöződnek funkos-dzsesszes-elektronikus megoldásokkal. A magyar fúziós folk-rock legszebb hagyományait folytató SZBB nagyon friss együttes, egyik első koncertjére kerül sor az A38 Hajón. Ám a rövid múlt bizonyosan nagyszabású jövőt rejt, talán nem esünk túlzásba, ha azt mondjuk: az SZBB a friss, fiatal zenekarok egyik legígéretesebbje.

Hirdetés