2018. november 15. - csütörtök

Nemzetközi Retrock & Blues Találkozó

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Petőfi Csarnok
Időpont: 
2010. január 22. 18:00
Török Ádám és a Mini

Folytatódik Török Ádám hagyományos januári koncertsorozata a Petőfi Csarnokban. Január 22-én, pénteken 18 órától az újból divatos retrorock és blues bűvöletében kerül sor egy hatórás tiszta zenét ígérő monstre koncertre.

A generációk különleges találkozója is ez, ahol a rock és blues jegyében a fiatal, a már ismert és a műfaj legendáinak számító muzsikusok szinte egymás kezébe adják – mintegy zenei stafétabotot – a hangszereket és a hangokat.

Itt mutatkozik be az Icecream Blues Band, amely a gitárvirtuóz Felkai Miklós, a fuvolalovag Török Ádám és más ismert zenészek szabadidő-zenekara. Ebben a formációban mindannyian kiélhetik a 60-as évek retro-, rock és blues iránti rajongásukat. Elsősorban Cream és Gary Moore feldolgozások szerepelnek a programjukban. Vendégként velük lép fel Muck Ferenc is.

A Zöld a Bíbor Band az év meglepetéscsapata. Fischer László (ex-Korál), Kékesi Bajnok László (ex-P.Mobil) és Donászi Tibor (ex-Beatrice) ugyancsak a régi rockzene gyöngyszemeit játssza és elhangzanak a nemrégiben megjelent új albumuk sikerdalai is.

A külföldi vendég Paul Camilleri, az ismert brit gitáros, aki új CD-bemutatóját tartja itt. A lemez érdekessége, hogy a szövegeket Pete Brown, a legendás Cream szövegírója írta. Pete olyan dalok szerzője, mint a Sunshine of your love és a White Room. Az együttes dobosa a hazánkban is népszerű Tom Beck.

Török Ádám és a MiniTörök Ádám és a Mini

Ádám és a Mini a koncert befejező akkordjaként fergeteges jamsessiont tart. A megújult együttes a többi fellépővel közösen régi Mini örökzöldeket játszik.

Fellépők:

  • Rockin Chair Duo – 18.00
  • Bőrgyári Capriccio – 18.40
  • Icecream Blues Band – 19.30
  • A Zöld a Bíbor Band – 20.30
  • Paul Camilleri Band – 21.40
  • Török Ádám & Mini – 23.00
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.

Németh Ferenc

Németh Ferenc az egyik legsikeresebb magyar származású, mostanra nemzetközi hírnevet szerzett, sőt nevét, a jazz arcvonalában, a tengerentúlon is az elsők között jegyzik.