Kö(l)tve-lény

Helyszín: 
Időpont: 
2010. január 12 - kedd (Egész nap) - 2010. január 30 - szombat (Egész nap)

2010. január 12-én Kö(l)tve-lény címmel nyílik kiállítása Nemes Tímea Izabella keramikusművésznek és Rejka Erika porcelántervező iparművésznek a FISE Galériában.

A kiállítást 12-én, kedden 18 órakor Mascher Róbert a FISE elnöke nyitja meg.

Nemes Tímea Izabella:
Porcelán lámpáim 2009 nyarán készültek a Fehér Arany szimpóziumon. Meghívott vendégként vettem részt rajta, és óriási kihívás volt ezzel a nemes anyaggal foglalkoznom. Eddigi rusztikus, egyedileg formázott, samottos kerámiáim után egy régen megálmodott, porcelán tervemet valósíthattam meg.

Rejka Erika:
Régóta foglalkoztat az anyag szokatlan megközelítése. Mindig is érdekeltek azok a megoldások, amelyek feszegetik a kerámia körét, mely szerintem sokkalta rugalmasabb és nyitottabb s lényegesen több humorral és játékossággal rendelkezik, mint azt róla nagy általánosságban tartják. Kevesen nyitottak egy tárgy fizikai megjelenése mögé tekinteni, hacsak nem egy speciális helyzetben vagy helyszínen találkoznak vele. Az itt látható "kerámiák" mozognak. A különböző láncszemek, attól függően milyen alapformákat kapcsolok össze, egyaránt befolyásolják mozgást és a formavilágot is. Elég egy egyszerű arányváltoztatás, s az a plasztika, ami idáig teljesen hajtogatható, csomagolható volt, hirtelen feszes ívekbe hajol meg.

Hirdetés