2018. február 21. - szerda

Kö(l)tve-lény

Kinyomtatom...
Helyszín: 
FISE Galéria
Időpont: 
2010. január 12 - 2010. január 30
Rejka Erika és Nemes Tímea Izabella: Kö(l)tve-lény

2010. január 12-én Kö(l)tve-lény címmel nyílik kiállítása Nemes Tímea Izabella keramikusművésznek és Rejka Erika porcelántervező iparművésznek a FISE Galériában.

A kiállítást 12-én, kedden 18 órakor Mascher Róbert a FISE elnöke nyitja meg.

Nemes Tímea Izabella:
Porcelán lámpáim 2009 nyarán készültek a Fehér Arany szimpóziumon. Meghívott vendégként vettem részt rajta, és óriási kihívás volt ezzel a nemes anyaggal foglalkoznom. Eddigi rusztikus, egyedileg formázott, samottos kerámiáim után egy régen megálmodott, porcelán tervemet valósíthattam meg.

Rejka Erika és Nemes Tímea Izabella: Kö(l)tve-lényRejka Erika és Nemes Tímea Izabella: Kö(l)tve-lény

Rejka Erika:
Régóta foglalkoztat az anyag szokatlan megközelítése. Mindig is érdekeltek azok a megoldások, amelyek feszegetik a kerámia körét, mely szerintem sokkalta rugalmasabb és nyitottabb s lényegesen több humorral és játékossággal rendelkezik, mint azt róla nagy általánosságban tartják. Kevesen nyitottak egy tárgy fizikai megjelenése mögé tekinteni, hacsak nem egy speciális helyzetben vagy helyszínen találkoznak vele. Az itt látható "kerámiák" mozognak. A különböző láncszemek, attól függően milyen alapformákat kapcsolok össze, egyaránt befolyásolják mozgást és a formavilágot is. Elég egy egyszerű arányváltoztatás, s az a plasztika, ami idáig teljesen hajtogatható, csomagolható volt, hirtelen feszes ívekbe hajol meg.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.