Városi tájkép csoport a köztéren

Helyszín: 
Időpont: 
2010. január 20 - szerda (Egész nap) - 2010. február 2 - kedd (Egész nap)

2010. január 20-án, szerdán 19 órakor Z. Halmágyi Judit építész nyitja meg a Városi tájkép csoport design kiállítását az N&n Galériában.

A Városi Tájkép Csoport feladatának tartja annak elősegítését, hogy az emberek szeme kinyíljon a design irányába, hogy észrevegyék a körülöttük található vizuális környezet milyen hatással van mindennapi életükre. ezért tartanak fontosnak minden olyan munkát, amely alkalmas arra, hogy közvetlenül, direkt módon tudja megszólítani az embereket.

Az elsősorban formatervezéssel foglalkozó design iroda alapítói, Szöllőssy Barbara és Pyka Zsolt, 2001-ben együtt végeztek a magyar iparművészeti egyetem, formatervező szakán.
A 2004-ben alakult Városi Tájkép Csoport (VTCS), a Gas de France nemzetközi design pályázaton 2. helyezést elérő, Móricz Zsigmond körtéri meleg kavicsokkal vált ismertté a szakma, valamint a budapesti lakosság körében.
Ezt követte számos nagy horderejű projekt. a VTCS nevéhez fűződik a mind a szakma, mind a nagyközönség körében nagy sikert aratott designkonténer elnevezésű szabadtéri design kiállítás, a Kossuth téren 2007. augusztusában megépített auditérium, mint nemzetközi szinten is egyedülálló technikai megoldásokat alkalmazó speciális dallampark. a csoport rendszeresen vesz részt építészekkel együttműködve tervpályázatokon, mert vallja, hogy a város közterei, nem csupán közlekedési funkciót látnak el, hanem a városi ember számára ugyanolyan életterek, mint saját otthonuk. a 2007-es Kossuth téri ötletpályázaton, két építésszel közösen létrehozott tervük II. helyezést ért el. a design csapat legutóbbi munkái: budapesti tavaszi fesztivál 2008 köztéri installációs elemeinek tervezése és kivitelezése, sanghaj 2010 tervpályázat /kiemelt megvétel, megvétel/, art-universitas program – Sopron – élő mű, 2009 uszály strand.

A VTCS elsősorban olyan feladatokra fókuszál, melyek az élhető környezet kialakítását célozzák, ezért tartja kiemelten fontosnak a középületek, közterek átgondolt, emberközpontú megtervezését. munkáikat a kísérletezés, a különféle művészeti és technikai, technológiai területek rendhagyó kombinálása jellemzi.

Hirdetés