2018. november 14. - szerda

Egri borok az Akadémián

Kinyomtatom...
Jegyár: 
2000 Ft, 1000 Ft (diák)
Időpont: 
2010. február 27. 10:00 - 18:00

Már megszokhattuk, hogy az utóbbi időben boros körökben rengeteg szó esik Egerről, az egri borokról, borászokról, hiszen a 2009-es Év Bortermelője is ezen a gyönyörű vidéken készíti nedűit. Mint már évek óta, az egri borok egy napra ismét a Magyar Tudományos Akadémia impozáns épületébe költöznek, ahol bárki megismerkedhet velük, és alkotóikkal.

Az egész napon át tartó program idén minden várakozást felülmúl, hiszen 32 borászat mutatkozik be közel 150 féle borával. A kapuk 10 órakor nyílnak meg a borrajongók előtt, akik egészen késő délutánig élvezhetik az egri vörös és fehér borok különleges íz- és illatvilágát.

Ott lesz többek között Dr. Lőrincz György is, akit a Magyar Bor Akadémia 2009-ben megválasztott az Év Bortermelőjének. A kezdő hangulatról Herczeg Flóra és a Veszelka Kommandó gondoskodik, akik a Kárpát-medence népzenei kincsét dolgozták át a mai ember fülére idomítva.

Belépőjegy a helyszínen váltható 2000 Ft-ért, amely feljogosítja a kedves borkedvelőt arra, hogy kedve szerint ismerkedjen az összes kiállított borral. A fiatal generációnak 50% kedvezménnyel kínálj'k az egri borkultúra megismerésének lehetőségét. Aki ellátogat a rendezvényre, egy elegáns kóstolópoharat is kap ajándékba.

Program:

  • 10.40 Herczeg Flóra és a Veszelka Kommandó műsora
  • 11.00 Ünnepélyes megnyitó - Háziasszony: Borbás Mária, Köszöntőt mond: Habis László, Eger Megyei Jogú Város Polgármestere, Dr. Lőrincz György, 2009. Év Bortermelője
  • 11.30 Szimpózium az Egri Bikavérről (Krúdy terem, csak külön meghívóval)
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Varga Pincészet

A tavalyi kiugróan jó termést mennyiségben és minőségben is túlszárnyalják.

plakát

A Villányi Vörösbor Fesztivál ebben az évben átlépte a harmadik X-et!

plakát

Érezzék magukat csodásan az ősz legnagyobb és legvidámabb családi eseményén, a Népligetben!