2018. szeptember 24. - hétfő

Pluto, Szilágyi Kata Kísérleti Tánczenekar, Szigor Igor

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Tűzraktér
Jegyár: 
800 Ft
Időpont: 
2010. február 5. 21:00

Ma este 9 órától Pluto, Szilágyi Kata Kísérleti Tánczenekar és a pécsi Szigor Igor lép fel a Tűzraktér tornatermében.

A Pluto egy független zenekar, egyedi stílussal. A Nemes András gitáros-énekes vezette, a hazai alternatív hagyományokat, a rockabillys lüktetésű beatzenét, az orosz matrózdalok világát, valamint a kétezres évek gitárpopos és garázsrockos hangulatait ösztönösen vegyítő négytagú együttes 2004-ben jelentette meg bemutatkozó albumát. A fővárosi klubporondot azóta oda-vissza bejáró kvartett tavaly jelentkezett igen sikeres Menedék című, játékos és eredeti barkács rockanroll lemezükkel, melynek első igazi slágerét, a Szilánkot az MR2 rádió szilánkosra játszotta. Azóta a „majdnem híres" zenekar a szabadság lehetőségeit megéneklő, magyar szövegű műsorukkal aktívan koncerteznek.

Szilágyi Kata, a Fringe-kedvenc ex-grunge díva megtalálta a helyét és a zenekarát:
keményen rakják oda a pattogós funkgroove-okat, harapós, olykor pszichedelikus hangzású riffekkel és fuvolabetétekkel, dögös basszusmunkával, feszes ritmusokkal és fülbemászó témákkal. Életet visznek a színpadra és a tánctérre: keresetlen őszinteséggel és
lezserséggel zenélnek, és sose bírják ki röhögés nélkül. "Habcsók" című első nagylemezük utolsó simításait végzik, márciustól már az otthonokba is beúszik a Rózsaszín Bálna!

Ha létezne valamelyik magyar zenei díjkiosztón „ a legidétlenebb magyar zenekarnév” díja, akkor azt kétségtelenül a SzigorIgor (Pécs) hozná el. Ilyen névvel akár egy vicceskedő metálbanda is lehetnének, ám ezek a fiatal srácok inkább a Pécs 'kétszobakonyhás' gitárpop műfajával kacérkodnak. A SzigorIgor egy fiatal pécsi négyes akik egy porcicányival sem sasszéznak ki az alternatívnak bélyegzett gitárzene kliséi és sablonjai alól. Azokkal viszont igyekszik a lehető legjobban bánni, kihozni belőlük valami újat, és hát nem utolsósorban: előbb-utóbb megalkotni a Szigor-hangzást.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Ed Sheeran

Lehullt a lepel: immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere.

Időpont: 
2018. november 5. 19:00
plakát

Arany János születésének 200. évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.