Pál Utcai Fiúk akusztikus koncert

Időpont: 
2010. február 13. 19:00 - szombat

A Pál Utcai Fiúk zenekarról mindannyian őrzünk emlékeket, ahol a kedvenc számok mellett, a hangerő, a felszabadultság, a buli hangulat volt a meghatározó. A zenekarral együtt a rajongók egy része is bőven túljutott a nagykorúság határán. Ezért is született meg az akusztikus koncertsorozat ötlete.

"Úgy éreztük itt az ideje, hogy megmutassuk ezt az arcunkat is, ahol a közönség komfortos nézőtéren ülve élvezheti a megújult, letisztult dalokat. A fesztiválokon a hangsúly a lendületen, a dalok sodrásán van, míg ezt az akusztikus koncerteket melodikusabb, letisztultabb, érettebb zenei hangzás jellemzi. A zenekar megtartotta az erőt, a dinamizmust, de most lehetőségünk van arra is, hogy a közreműködők, az új hangszerek – zongora, tangóharmonika, több fúvós és ütős hangszer – révén még jobban kibonthassuk a dalok zeneiségét, s talán több figyelem jut majd a dalok üzeneteire is. Bízunk benne, hogy ezt is kedveli majd a közönség."

Az 1983-ban alakult zenekar egy szigetszentmiklósi garázssorról indult. A lakótelepi suhancok - Leskovics Gábor (ének, gitár), Vereckei Csaba (ének), Plausin György (gitár), Zelenák Tibor (dob) és Turjánszki György (basszusgitár) - úgy döntöttek, hogy nem kukaborogatással múlatják fiatal éveiket a betonrengetegben, hanem zenekart alapítanak.

1993-ra a Pál Utcai Fiúk igen népszerű és - kvázi - sztárzenekarrá vált. 1993 sűrű év volt: "Szerelemharc" című albumukkal elnyerték a MAHASZ Aranyzsiráf díját.

Tavaly februárban egy teljesen megfiatalodott és lendületes banda vonult be a stúdióba, hogy 8 év után az 1G Records gondozásában rögzítse soron következő albumát, amely - a lemez egyik leghúzósabb száma után - a "Legelő" címet kapta, a szakma az aktuális Fonogram díjra is jelölte.

A PUF ebben az évben kicsit csendesebb közegben szeretne találkozni a rajongóival, ezért országos akusztikus, ücsörgős turnét tervezett. Ennek egyik állomása az Óbudai Kulturális Központ február 13-án.

Jegyár: 
2200 Ft

Hirdetés