2018. szeptember 21. - péntek

A38 Kikapcs: colorStar, Frenk

Kinyomtatom...
Helyszín: 
A38 Hajó
Jegyár: 
1800 Ft, 1500 Ft (elővételben)
Időpont: 
2010. március 4. 20:00

Az A38 Hajó új sorozatában kis hazánk nagyjai mutatják be, mire is mennek egy szál akusztikus gitárral, furulyával, triangulummal. Az A38 Kikapcs nyitókoncertjén a ColorStar, illetve Frenk és zenekara lép fel.

A hazai pszichedelikus-elektronikus-"etnotechno" színtér egyik legnépszerűbb együttese, a ColorStar 1996-ban alakult, a Vidámpark zenekar szinte teljes tagságából. A kilencvenes évek közepe volt az az időszak, amikor az élőzenés parti valóságos virágkorát élte itthon, és a ColorStar is hamarosan a Másfélhez vagy a Korai Örömhöz hasonló népszerűségre tett szert. A ColorStar azóta is töretlenül halad előre az általa megkezdett úton: táncos, pszichedelikus, kissé "space-rockos", repetitív, effektekkel dúsított kompozíviókból álló programjában nagy hangsúlyt helyez a vizualitásra is. Erről a legjobban az együttes 2008-as kiadványa, a DeLuxe című DVD tanúskodik.

Frenk 2004 tavaszán alapította zenekarát. Aki járt már hiperkarma koncerten, azt igazán nem lepik meg Frenk kiváló énekesi adottságai, de a saját szerzeményekhez társuló egyedi szövegvilág és színházi előadásmód igazi újdonság lehet. A zenészek külön-külön is ismerhetők más neves együttesekből, ráadásul a két kiváló vokalista gyönyörű énekhangja tovább színezi az amúgy is magával ragadó produkciót. A zenei stílus-meghatározás "rockandrollpopsanzon", a Rolling Stonestól Prince-ig, de természetesen leginkább Frenk maga. A produkció első lemeze 2006-ban jelent meg Szívzörejek címmel, a második lemez várhatóan 2010 folyamán jelenik meg.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Időpont: 
2018. november 5. 19:00
plakát

Arany János születésének 200. évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.

Helyszín: 
Művészetek Palotája
Időpont: 
2018. szeptember 16 - 2018. szeptember 26
4 Pianos

Száz év története, az északi fény varázsa, „indie pop tündérek” és „arany paraziták”.

Papaver Cousin

A Papaver Cousins az A38-on mutatja be második nagylemezét.