Húsvéti kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban

Jegyár: 
1150 Ft, 950 Ft (gyerek/nyugdíjas), 750 Ft (csoportos diák), 3800 Ft (családi)
Időpont: 
2010. március 13. 0:00 - szombat - 2010. április 11. 0:00 - vasárnap

Az előző évek hagyományait folytatva 2010-ben is különleges húsvéti kiállítással és tavaszköszöntő játékkal várja látogatóit a Magyar Mezőgazdasági Múzeum.

Az idei vezérmotívum a természetismeretünk bővítése, melyhez a múzeum bebarangolását ajánlják. Igazi felfedező kalandnak ígérkezik az óriás hímes tojások felkutatása a vár területén, miközben szélesíthetjük tudásunkat a múzeum erdészeti, halászati, vadászati kiállításában. Illetve áttekinthetjük a magyar mezőgazdaság történetét is a honfoglalástól napjainkig. Annak pedig, aki a 600 négyzetméteren elterülő interaktív kiállítás szellemi akadályversenyének állomásait is végigjárja kis ajándékkal kedveskednek.

Emellett természetesen megismerkedhetünk a húsvét történetével és hagyományőrző szokásaival, valódi díszített és óriás hímes tojásokban gyönyörködhetünk. Neves népművészek - fafaragó, kosárfonó, csuhéfonó, tojáshímző és patkoló, mézeskalács készítő - legszebb munkáit csodálhatjuk, melyek készítését a helyszínen is megfigyelhetjük. Ugyanitt húsvéti portékák és tavaszi növények vására.

Hirdetés