Najwa Nimri (E), Singas Project

Helyszín: 
Jegyár: 
1500 Ft, 1000 Ft (elővételben), 700 Ft (Cervantes Intézet tagságival)
Időpont: 
2010. március 22. 20:00 - hétfő

Március 22-én különleges előadó érkezik az A38 Hajóra: a spanyol filmművészet egyik csillaga, Julio Medem és Alejandro Amenábar filmjeinek sztárja, az elbűvölő Najwa Nimri mutatja be legújabb lemezét, és bizonyítja be, hogy nem csak színésznőnek, hanem énekesnőnek is elsőrangú.

Najwa Nimri az egyik legnépszerűbb spanyol színész- és énekesnő, a magyar közönség számára leginkább Julio Medem filmjeiből, mindenekelőtt Az Északi-sarkkör szerelmeseiből és A szex és Luciából lehet ismerős. Magyarországon kevesen tudják, hogy a baszk-jordán származású Najwa Nimri nem csak színésznőnek, hanem énekesnek is kitűnő. A 2000-es évek elején a Najwajean nevű duóban, illetve később szólóban is komoly sikereket aratott. Negyedik szólólemeze tavaly jelent meg: finom, szofisztikált art-pop, mértéktartóan adagolt elektronika, mindehhez Najwa Nimri nagyszerű, érzékeny és hajlékony hangja, elsőrangú színészi képességei – Najwa Nimri koncertje igazi csemege filmmániásoknak, poprajongóknak egyaránt.

A Madridban élő színész-énekesnő a baszkföldi Pamplonában született, baszk anyától és Jordán apától – valószínűleg ennek is köszönhető egzotikus szépsége. Mivel a Nimri família igazi zenészcsalád, a kis Najwa (az arab név extázist jelent) már korán elkötelezte magát a muzsika és a művészetek mellett. Előadóművészeti tanulmányai után hamar megkapta első filmszerepeit, melyek közül az egyik rendezője, a baszk Daniel Calparsoro hamarosan feleségül is vette.

Az igazi sikert Julio Medem filmjei hozták meg számára: Az Északi-sarkkör szerelemeseiben és A szex és Luciában igazán testhezálló szerepeket kapott, melyekben nem mindennapi szépsége éppúgy érvényesült, mint rendkívüli tehetsége. A filmezés közben persze töretlenül folytatta zenész-énekesi karrierjét, melynek legutóbbi eredménye az Último primate című nagylemez. Finom, elegáns, korszerű elektropop, egy érzékeny énekesnő előadásában.

Singas Project, azaz szénsavmentes project. Jazz, break’n'bossa, acid jazz, swing, trip-hop, folk, hatások és elemek ötvözete hallható szénsavmentes felfogásban. Az alapítók (Kores és Zozo) immár öt éve kezdték el a buborékmentesítést, azóta a műsor csak még izgalmasabb lett. A fiatal, ám annál sikeresebb zenekar immár első nagylemezénél tart, miközben számai az easy listening válogatáslemezek kedvelt darabjai, legutóbb például a neves Café del Mar sorozat 13 lemezén szerepeltek. A zenekar legutóbbi lemeze Yo Life címmel 2007-ben jelent meg.

Hirdetés