2017. december 14. - csütörtök

Néma jelek

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. március 19 - 2010. április 16

2010. március 19-én 18 órakor nyílik a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay Termében a Néma jelek című nemzetközi kiállítás, mely az (in)tolerancia, a másság és a társadalmi elfogadás/elutasítás fogalmainak, kortárs jelenségeinek képzőművészeti reflexióit mutatja be.

A művek - amelyek között leginkább fotók, videók és installációk találhatóak - többsége absztrakt módon reflektál az Európában élő kisebbségi csoportok és a többségi társadalom közti viszonyra, az időről-időre tapasztalható, a kisebbséget érintő elutasító, negatív előítéletekre és sztereotípiákra, illetve a társadalmi kötődéseinket, nemzeti identitásunkat meghatározó szimbólumokra.

A kiállítás címe nemcsak a kisebbségben élők, a „jeleket adók” kirekesztettségére, hanem a „jelvevőkre”, a többség sokszor nehézkes, vagy eredménytelen problémamegoldására is utal. A képzőművészeti élet szereplőinek téma iránti érzékenysége olyan - országtól, régiótól, nemzetektől is független – felelősségvállalást jelent, mely nemcsak a kiállító terem, hanem a mindennapok kontextusában is érvényesülhet.

Kiállító művészek: Songül Boyraz (TR/A) Maria Papadimitriou / T.A.M.A (GR), Tamara Moyzes (CZ), Anna Molska & Wojtek Bakowski (PL), Joanna Rajkowska (PL), Szolnoki József (D/H), Katarina Šević (SRB/H), Zádor Tamás (H)

A Magyar Képzőművészeti Egyetem tárlatát Lázár Eszter rendezte és Junghaus Tímea művészettörténész nyitja meg. A kiállítás 2010. március 19. és április 16. között tart nyitva, hétköznaponként 10 – 18 óra és szombatonként 10-13 óra között, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Young Generation Art Fair 100 művésze, több mint 500 műalkotással várja a Zsilip kortárs központba látogatókat.

Kondratska Olga

Kondratska Olga ukrán festőművész kiállítása nyílt az alkalomhoz illően őszi színekbe öltöztetett Hadik Kávéházban.

plakát

Magyar iparművészek szalonbemutatója.