2018. február 20. - kedd

PortfolioPoints 2010

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. április 15 - 2010. május 1

2010 április közepétől veszi kezdetét a PortfolioPoints kiállítás-sorozat, melynek keretein belül több mint 40 kiállító, 40 helyszínen nyitja meg tárlatait Budapest belvárosában. A rendezvény különlegessége, hogy a galériákon kívül kávézók, klubok, mozik, műhelyek adnak teret a kiállításoknak.

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a PortfolioPoints kiállítássorozat melynek fő célja, hogy teret és bemutatkozási lehetőséget biztosítson a fiatal, tehetséges festőknek, grafikusoknak és fotósoknak.

Az első két rendezvény 20 helyszínen, 2008 februárjában és októberében került megrendezésre két nagyszabású kiállítás társrendezvényeként. Először Trendhecc néven tűnt fel a lakástrend & design kiállításon, majd októberben Portfolio elnevezéssel vált ismertté a design hét keretein belül. 2009-ben már 30 helyszínen, Portfolio Points néven önálló sorozatként szerepelt a budapesti programok között. 2010 április közepétől több mint 40 kiállító 40 helyszínen mutatja be alkotásait, amik május elejéig tekinthetők meg. a helyszínek 3 nap alatt nyitják meg tárlataikat, a kiállítás témájához illeszkedő programok kíséretében.

PortfolioPoints 2010

A PP2010 fő megnyitójának kiemelt vendége Flying Fortress német street art művész, akinek Teddy katonáival bárhol összefuthatunk a világ nagyvárosaiban. Lehúzott sisakos, szigorú ábrázatú, festett vagy ragasztott macik figyelhetnek le ránk az utcák falairól, de design shop-ok kirakataiban is feltűnhetnek. FF '92 óta a street art számos területén alkot, így ruházati cikkeket, festett babákat (Teddy Troops), vászonképeket, utcai dekorációkat egyaránt találhatunk a referenciái közt. Fortress azon úttörők egyike, akik a jellegzetes falmatricáikat 3D-s formában jelentették meg, így mára az egyik legkeresettebb utcaművészként tűnik fel a design shop-ok polcain úgy, hogy közben nem vesztette el underground mivoltát.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

plakát

Klasszikus zenei koncertek, Improvizációs est, Bárest, Életműdíj, Tehetség-díj, Ifjú Tehetség-díj, kiállítás, gyerekkoncertek.

plakát

A Visegrádi Csoport országainak alkotásaiból rendez filmfesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínház 2018. február 14. és 17. között a KKM–Balassi Intézet megbízásából.