PortfolioPoints 2010

Időpont: 
2010. április 15. 0:00 - csütörtök - 2010. május 1. 0:00 - szombat

2010 április közepétől veszi kezdetét a PortfolioPoints kiállítás-sorozat, melynek keretein belül több mint 40 kiállító, 40 helyszínen nyitja meg tárlatait Budapest belvárosában. A rendezvény különlegessége, hogy a galériákon kívül kávézók, klubok, mozik, műhelyek adnak teret a kiállításoknak.

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a PortfolioPoints kiállítássorozat melynek fő célja, hogy teret és bemutatkozási lehetőséget biztosítson a fiatal, tehetséges festőknek, grafikusoknak és fotósoknak.

Az első két rendezvény 20 helyszínen, 2008 februárjában és októberében került megrendezésre két nagyszabású kiállítás társrendezvényeként. Először Trendhecc néven tűnt fel a lakástrend & design kiállításon, majd októberben Portfolio elnevezéssel vált ismertté a design hét keretein belül. 2009-ben már 30 helyszínen, Portfolio Points néven önálló sorozatként szerepelt a budapesti programok között. 2010 április közepétől több mint 40 kiállító 40 helyszínen mutatja be alkotásait, amik május elejéig tekinthetők meg. a helyszínek 3 nap alatt nyitják meg tárlataikat, a kiállítás témájához illeszkedő programok kíséretében.

2010. április 1. 19:51 - PortfolioPoints 2010 ©PortfolioPoints 2010

A PP2010 fő megnyitójának kiemelt vendége Flying Fortress német street art művész, akinek Teddy katonáival bárhol összefuthatunk a világ nagyvárosaiban. Lehúzott sisakos, szigorú ábrázatú, festett vagy ragasztott macik figyelhetnek le ránk az utcák falairól, de design shop-ok kirakataiban is feltűnhetnek. FF '92 óta a street art számos területén alkot, így ruházati cikkeket, festett babákat (Teddy Troops), vászonképeket, utcai dekorációkat egyaránt találhatunk a referenciái közt. Fortress azon úttörők egyike, akik a jellegzetes falmatricáikat 3D-s formában jelentették meg, így mára az egyik legkeresettebb utcaművészként tűnik fel a design shop-ok polcain úgy, hogy közben nem vesztette el underground mivoltát.

Hirdetés