Volt egy Bajkál étterem

Időpont: 
2010. április 12. 0:00 - hétfő - 2010. május 2. 0:00 - vasárnap

A Mirror Café & Restaurantban a volt orosz teázónak és étteremnek kedvelt gasztronómiai slágereit találhatjuk meg az étlapon 2010. április 12. – május 2. között.

Sokan emlékezhetnek a Bajkál orosz teázó és étteremre. Ez a barátságos és szerethető hely a hetvenes-nyolcvanas években működött Pesten, a Semmelweiss utcában. Az utcaszinten található teázó kígyózó pultjával az egyetemisták és a belvárosban sétálók kedvelt találkozóhelye volt, ahova jól esett beülni egy bulocskira, orosz hússalátára és szamovárban főzött orosz teára.

A pinceszinten lévő étterem maga volt az elérhető álom híres borscsával, orosz falusi levesével és egyéb isteni ételével. Falait különös, meleg színekből szőtt textilkép borította, és rejtett hangszórókból lágy orosz zene szólt. Ebben a kellemes környezetben még asztalra várni is jó volt, ami bizony gyakran előfordult.

Bizonyára vannak, akik nosztalgiával gondolnak a Bajkál hangulatára és ízeire azóta is.
A Danubius Hotel Astoria vendéglátós szakemberei közül többen tagjai voltak a Bajkált üzemeltető ifjú és lelkes csapatnak, akik egyedülálló kezdeményezésre most három héten át a Mirror Café & Restaurant asztalaira varázsolják a kedvelt étterem gasztronómiai slágereit.

Önnek mi volt a kedvence?
Orosz hússaláta, bulocski, káposztás pirog, orosz falusi leves, borscs, kijevi jércemell, Sztroganof bélszín vagy túros vatruska?
Most egyedülálló lehetőség nyílik arra, hogy ismét megkóstolhassuk ezeket az ételeket ezen a kivételes gasztronómiai időutazáson!

Hozzászólások (2)

 • anon
  Csicsi (nem ellenőrzött)

  Életem legszebb korszaka volt, hisz én itt dolgoztam, mint felszolgáló, szinte majdnem nyitástól , zárásig. A kisfiamnak is ez idő alatt adtam életet, és egy fiatalokból álló szuper csapat kovácsolódott össze. Nagyon sok fogadást lebonyolítottunk magas rangú embereknek akkor még Szovjet Tudomány és Kultúra házában./ma Magyarok Háza/ Ott ismertem meg az Orosz gasztronómiát, a fekete kenyeret, a sózott heringet, nagyon sok vendégnek készítettem az asztalnál stroganof bélszínt. Az étterem mindíg dugig volt, és a külföldiek hozták a kis papírjukat amire rá volt írva hogy itt milyen ételt kell megkóstolni. Kár hogy vége.

  nov. 17, 2016
 • anon
  Laci (nem ellenőrzött)

  Gyönyörű hely volt,remek társaság ès csinos felszolgáló hölgyek,mint Csicsi

  jan. 29, 2017

Hirdetés