2018. november 14. - szerda

Műemléki világnap 2010

Kinyomtatom...
Jegyár: 
110 Ft vagy díjmentes
Időpont: 
2010. április 17 - 2010. április 18

Akinek még nincs programja hétvégére és szeretne egyet kirándulni, érdemes a kulturális örökségek köré terveznie programját, ugyanis egész hétvégén több mint 200 műemlék jelképes összegért vagy akár ingyen látogatható. Reméljük az idő is kegyes lesz hozzánk.

Az Örökségvédelmi napokhoz hasonlóan a program szeretne évente megjelenni, azzal a céllal, hogy a hazai műemlékeket népszerűsítsék. Minden évben más a program tematikája. Az idei téma: Árpádkori templomok, műemlékfürdők és évszázados borospincék.

Idén először a fővárosi műemlékfürdők is csatlakoznak, ahol sajnos a belépő díj nem egyenlő a fürdőbelépővel, így a látogatók nem fürödhetnek, csak az épület szépségében gyönyörközhetnek. Budapesten egyébként múzeumok mint az Iparművészeti, vagy a Kiscelli múzeum is részt vesznek az eseményben.

Aki csak egy kisebb kirándulásra vágyik Budapestről az ellátogathat Pomázra a Teleki-Wattay kastélyba, vagy éppen Visegrádra.

A program nem csak a fővárosiaknak kedvez, ugyanis vidéken számos kastély, tájház, múzeum szintén különleges nyitva tartással várja a kultúrára szomjas látogatókat szombaton és vasárnap. Utazhatunk Tokajba, Zircre, Szekszárdra, vagy az ország másik szegletébe a Fertö- tó vidékére. A rendezvényhez programok is kapcsolódnak helyenként, például egyházi szervezésben túrára is indulhatunk a Répcelaki Szent Márton Tanösvényt bejárva.Mindenki kedvére válogathat a Müemlékek Nemzeti Gondnoksága honlapján az alábbi linken: http://www.nemzetimuemlek.hu/index.php/muemleki_vilagnap , ahol külön csokorba gyűjtötték az egy területhez tartozó, egy nap alatt könnyen meglátogatható műemlékeket.

forrás és honlap: http://www.nemzetimuemlek.hu/index.php

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

plakát

Idén 16. alkalommal jelentkezik az évről évre egyre népszerűbb MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.

plakát

Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált este 7-kor a Trafóban.