Kováts Nikolett: Testtájak

Időpont: 
2010. április 16. 0:00 - péntek - 2010. május 22. 0:00 - szombat

Május 22-ig látható Kováts Nikolett festőművész Testtájak című kiállítása az Eiffel téri Irodaház „C” főbejárat melletti földszinti kiállító helységében.

Kováts Nikolett a Pécsi Művészeti Karon végzett 2009-ben. Festményei expresszív, organikus absztrakt világhoz állnak legközelebb, olykor felerősödő vagy háttérbe húzódó figurális elemekkel. Dinamikus szín és formaalakítás jellemzi őket. Legújabb munkái a női művészet vonulatát követik. Nagyméretű, bábszerűen megformált, fekvő, kiterített nőalakok alkotják a sorozatot, „saját nézőpontot” előtérbe helyezve, szokatlan és személyes perspektivikus vágásokkal.

Testtájak című kiállítása egy bemutatkozó jellegű válogatásnak tekinthető abból a szempontból, hogy a kiállítás anyagát különböző sorozatokból álló képek alkotják; ezzel előtérbe helyezve egy fiatal festő kísérletező, játékos megközelítését. A képeket végig kíséri a kalligrafikus ecsetvonások, különféle anyagoknak, mint olaj, akril, tojástempera, szén olykor együttes használata, a festéknek, mint anyagnak öntörvényűségét felhasználva élő, lélegző felületek létrehozása. Az expresszív jellegből adódóan a festés folyamatának lenyomatai, ecsetnyomai rétegekben nyomon követhetők. A kiindulópont legyen táj vagy test, a szín és forma organikus egységében oldódik fel, a festék „testességében”.

Hirdetés