Europe Mania Fesztivál 2010

Időpont: 
2010. április 6. 0:00 - kedd - 2010. április 8. 0:00 - csütörtök

Irány a magyar mediterránium, azaz Pécs és egyúttal Európa, hogy bemelegítsük a fesztiválizmokat! Itt zajlik majd május 6. és 8. között az Europe Mania popzenei és alternatív színházi fesztivál.

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként, a EUNIC (European Union National Institutes of Culture) égisze alatt létrehozott fesztivál érdekében közel húsz európai ország magyarországi nagykövetsége és kulturális intézete fogott össze, hogy mintegy félszáz, színvonalas kortárs produkcióval gazdagítsa a pécsi EKF-évadot. A felkínált lehetőségek közül nagy nemzetközi tapasztalattal bíró – az A38, a Sziget Fesztivál vagy a PLACCC Fesztivál szervezőiként már bizonyított – magyar szakemberek válogattak.

A fesztivál eseményei a Pécsi Sörgyár területén, a Rókus-dombon és számos más – esetenként meglepő – városi helyszínen zajlanak. A hagyományos színpadi megjelenés mellett, új megközelítésben, izgalmas terekben, „helyszínspecifikusan” felépített színházi és táncszínházi produkciók és a cirkuszművészet legújabb trendjeivel is találkozhatunk, melyek az adott helyszín, a hétköznapi városi környezet által kínált lehetőségekre építenek.

Több mint 40 zenei és színházi produkció vonul majd fel, a résztvevő országok által javasolt legjobbak. Az Európa-szerte ismert nevek – mint a nyitóesten fellépő Parov Stelar, illetve a Jazzanova, a Quimby vagy Junkie XL – mellett a kontinens legfrissebb kortárs művészeit hozzuk el Pécsre. Olyan feltörekvő európai tehetségek között válogattunk, akik hazájukban már ismertek, és most a nemzetközi hírnév kapujában állnak. A Europe Mania színpadain a ma sztárjai mellett megpillanthatjuk a jövő csillagait is.

Hirdetés