2018. február 18. - vasárnap

Piknik előtt Pálinka péntek a belvárosban

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2010. április 30

A legigényesebb pálinkarajongók sem panaszkodhatnak: idén tavasszal mindent visz nemzeti italunk. Az elsõ negyedévben is egymást érték a pálinkás rendezvények, és itt a folytatás: az V. Budapesti Pálinkafesztivál előtt öt nappal, április 30-án, este 7 órától a Városháza parkban Pálinka Pikniket rendeznek. Előtte 15 órától pedig a belvárosi Mesterpálinkák kereskedés megtartja a szokásos negyedévi Pálinka pénteket.

Ha valaki is azt gondolta, hogy a pálinka megretten a válságtól és a piac kényére-kedvére bízza magát, tévedett. Ebben az évben már túl vagyunk az egyik legfontosabb pálinka seregszemlén, a Hundeszt pálinkaversenyen, kiválóan szerepeltünk a márciusi osztrák Destillatán, rekordnevezés érkezett a Gyulai Pálinkaversenyre és az azt kísérő Gyulai Pálinkafesztivál is már a múlté. Az április és a május különösen erős pálinkában, elég ha csak a még előttünk lévő Budapesti Pálinkafesztiválra és az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválra gondolunk.

Ám addig is soha nem látott rendezvényre kerül sor Budapesten a Városháza parkban. Április 30-án mindenki saját szórakozására Pálinka pikniken vehet részt, nincs belépő, nincsenek biztonsági emberek, nincs kolbászos, csak az a pálinka van, amit mindenki visz magával. Meg buli. És ha már Április 30. és Pálinka piknik, akkor a „pálinkalúd” legyen kövér: aznapra még egy PP rendezvény esik. Ha valakinek nincs kéznél a piknikre pálinka, hát most lesz! A belvárosi Mesterpálinkák kereskedés ugyanis már a negyedik Pálinka Pénteket tartja aznap 15 órától 19 óráig. Az immár szokásos, minden negyedév kezdő hónapjának utolsó péntekére eső rendezvény legfontosabb üzenete: ezen a napon, ezidő alatt a szakkereskedésben minden pálinka 25 százalékkal olcsóbb. A Mesterpálinkák kereskedés tulajdonosa, az ötlet gazdája Jónás József úgy véli, az akció nem csupán a pálinka népszerűsítését szolgálja, a kedvezménnyel arra is ösztönöz, hogy még többen vásároljanak minőségi gyümölcspárlatot, ezzel magyar terméket, hungarikumot.

Egyszerű hát a képlet Budapesten a hónap utolsó napján: délután a Zrínyi utcában kezdjünk Pálinka péntekkel, este pedig a Városháza parkban fejezzük be Pálinka Piknikkel.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Klasszikus zenei koncertek, Improvizációs est, Bárest, Életműdíj, Tehetség-díj, Ifjú Tehetség-díj, kiállítás, gyerekkoncertek.

plakát

A Visegrádi Csoport országainak alkotásaiból rendez filmfesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínház 2018. február 14. és 17. között a KKM–Balassi Intézet megbízásából.

Bocuse d'Or eredményhirdetés után

Széll Tamás zsűrielnök lesz Torinóban.