Secret Chiefs 3 (USA), FAT32 (F), Congs for Brums (USA)

Helyszín: 
Jegyár: 
2000 Ft, 1500 Ft (elővételben)
Időpont: 
2010. május 3. 20:00 - hétfő

Három fellépő az avantgárd rock élvonalából: a Mr Bungle-utódzenekar, a nevét a szabadkőműves-okkult hagyományból merítő Secret Chiefs 3, a „reneszánsz dobos”, Ches Smith szólóprojektje, illetve a francia dob-billentyűs duó, a FAT32 mutatja be, hol is tart manapság a posztrock.

A Secret Chiefs 3-t Mike Patton kultikus főiskolai együttese, a Mr. Bungle utódzenekarának nevezik, és valóban: a Mr. Bungle multiinstrumentalista gitáros-zeneszerző-producere, Trey Spruance Pattonon kívül szinte a teljes Mr. Bungle-t magával vitte az SC3-ba. Bár a tagság azóta jelentősen kicserélődött, például bekerült a zseniális és páratlanul sokoldalú dobos Ches Smith, a Mr. Bungle-gyökerek nehezen letagadhatóak. Metáltól tangóig, keleti zenéktől Morriconéig, giccses kupléktól szürreális pszichozúzdáig terjed az SC3 palettája. Szégyentelen poptrash és John Zorn, okkult mágia és szúfi misztikum, ZS-kategóriás horrorfilmzene és párizsi sanzon, irgalmatlan metálriffek és deep house – mind-mind ékes bizonyítéka annak, hogy az egykori Mr. Bungle-ból nem csak Mike Patton volt zseni.

A FAT32 egy hihetetlen energiájú dob-Rhodes duó, méltó fellépőtárs az SC3 koncertjén. John Kaced és Tonio Capelli kettősének brutálisan áradó muzsikája, elképesztő ritmus- és hangulatváltásai, metálba és noise-ba forduló, széttorzított zúzdája komoly sokkot okoz majd a közönségnek.

A két zenekar elképesztően változatos zenéjét súlyosan akciódús koncertbe ágyazva adja elő, aminek fényét csak emeli az „előzenekar”: Ches Smith ütős szólóprojektje. A Congs for Brums magába sűríti mindazt, amitől Ches Smith-t korunk egyik zenei zsenijánek tartják. Smith a Mr Bunge-lal éppúgy játszott, mint a Xiu Xiu összes lemezén, alaptagja Marc Ribot rockzenekarának, a Ceramic Dognak, játszott John Zornnal, Trevor Dunnnal, Fred Firth-szel, és még ki tudja, kivel a New York-i avantgárdból. Smith játékára, hangszerhasználatára a végtelen szabadság jellemző, bármiből képes adekvát ütőhangszert fabrikálni. Energikus szólókoncertjei vad ritmikájú meditációk, így a Congs for Brums projekt nagyszerű felvezetés a Secret Chiefs 3 elszállásához.

Hirdetés