Olasz Kulturális Nap

Jegyár: 
Ingyenes; Koncert: 3200 Ft, 2700 Ft (elővételben)
Időpont: 
2010. június 5. 0:00 - szombat

A biatorbágyi Faluház és Karikó János Könyvtár június 5-én, szombaton 10 órai kezdettel Olasz kulturális nap címmel nagyszabású rendezvényt szervez, amelynek célja az olasz kultúra mind szélesebb körben való megismertetése.

A délelőtt folyamán ünnepélyes keretek között kerül kihirdetésre a La mia Italia / Az én Olaszországom rajzpályázat eredménye. A pályázaton a Budaörsi Kistérség településeinek általános iskolás diákjai vesznek részt. Az eredményhirdetést követően, 11.00 órakor Kéri Kitty színművésznő előadásában hangzik el részlet Carlo Collodi: Pinocchio című meséjéből.

A gyerekeket a Klubteremben 11.30 - 16.00 óráig a Papillon Készségfejlesztő Műhely logikai játékai várják. A délelőtt házigazdája Gianni Annoni népszerű mesterszakács, aki a 13.00 órakor tartandó kóstolóval egybekötött gasztronómiai bemutató alatt az olasz konyhaművészet sajátosságait is prezentálja. Délután, 17.00 órai kezdettel az olasz kortárs filmművészet egy kiváló alkotása kerül levetítésre (Gabriele Muccino: Utolsó csók), amelyet az Olasz Kultúrintézet bocsát a szervezők rendelkezésére. A belépés a napközbeni eseményekre díjtalan.

A nap fő eseménye a 20.00 órakor kezdődő Maestro Mauro Maur (trombita) és Francoise de Clossey (zongora) művészek koncertje, akik olasz filmzenét interpretálnak világszínvonalon (Morricone, Piccioni, Rota). A koncert során a közönség a betétdalokhoz kapcsolódó filmrészleteket tekinthet meg, melyekhez a művész, Maestro Mauro Maur fűz gondolatokat.

Mauro Maur és Francoise de Clossey karizmatikus duója az első közös fellépésük pillanatától elnyerte a közönség és a nemzetközi kritika elismerését. A véletlen műve volt, hogy a ragyogó tehetségű kanadai zongoraművésznő Francoise de Clossey (akinek édesanyja nápolyi származású, édesapja belga, nagyapja pedig, aki nagyban befolyásolta a család zenei ízlését, a híres Enrico Caruso barátja és művésztársa, a másik nagyapja pedig a híres karmester Emile de Closset) találkozott a nemzetközi hírű trombitaművésszel, Mauro Maurral.

Mauro Maur 1985 óta a Római Operaház Zenekarának első trombitása. Számos televíziós (Maurizio Costanzo Show, Tappeto Volante, La Notte di Marzullo) és rádiós adásban szerepelt, felvételeket készített a BMG Ariola, RCA, Sony Columbia ès Denon stúdióknál és olyan kiváló művészekkel adott koncertet, mint Gloria Gaynor, Placido Domingo, Josè Carreras és a Claudio Scimone vezette I Solisti Veneti. Az I Solisti Venetivel (Venetói Szólisták) 2000-ben a Jubileumi év alkalmából II. János Pál Pápa tiszteletére adott koncertet a Vatikánban, később ugyanitt Őszentsége XVI. Benedek előtt léptek fel.

Hirdetés