Újabb afrikai előadó a Millenárison: Zap Mama

Helyszín: 
Jegyár: 
Állójegy: 4500/5500; Ülőjegy: 5500/6500 (Elővételi jegyár/helyszíni jegyár)
Időpont: 
2010. május 27. 20:00 - csütörtök

A belga zenekar frontasszonya, a kongói származású Marie Daulne megjárta már többek között az a capella, a jazz, a funk, az R&B, a pop és a hiphop tereit is, mindegyiket a legtermészetesebbnek tetsző hozzáértéssel és sikerrel.

A kultúrák közti zenei hídépítést zászlójára hímező Daulne masírozik tovább, és a háta mögött felgyűlt ezernyi zenei kifejezésmód folyamatosan keveredő színeivel rajzol újabb és újabb tökéletes világokat.

„Azt szeretném, hogy az afrikai zeneiség eljuthasson a nyugati világba, mert tudom, hogy a hangokon és a ritmuson keresztül felfedezhetjük az új kultúrákat, új embereket.” – mondja a kongói születésű Marie Daulne. Az 1990 környékén formálódó együttes alapítója és vezetőjeként folyamatosan új utakat keresve, szinte lemezenként más és más irányokba mutat.

„Egy igazi nomád vagyok. Szeretem újra felfedezni a hangom más hangok, műfajok és különböző hangszerek társaságában. Ez számomra teljesen normális. Így a név is – Zap Mama – könnyen érthető válik, mert számomra igazán könnyű a váltás a hangszerek, egyes kultúrák, vagy épp
a stílusok között.”A budapesti koncert legújabb, ReCreation című albumának bemutatókoncertje lesz egyben, amelyen ütős válogatást hallunk majd az új anyagból, amelyet a brazil népzene, az acid jazz, a soul hatása, valamint megannyi kiváló ütőhangszer és az elegánsan használt elektronika jellemez. Daulne új zenéit olyan meghitt, bensőséges anyagnak tartja, amely által könnyen megfejthetővé válik, ki is ő valójában, s amely által mindenki felfedezheti saját magában belső társát, saját zenéjét.

A koncert Digitrendek programsorozat keretében kerül megrendezésre.

A zenekar honlapja: http://zapmama.be/
 

Hozzászólások (1)

  • anon
    Anonymous (nem ellenőrzött)

    Nagyon jó koncert volt. Bánhatja aki kihagyta !!!:D

    máj. 28, 2010

Hirdetés