Satriani (USA)

Jegyár: 
9900 Ft - 15000 Ft
Időpont: 
2010. november 8. 20:00 - hétfő

November 8-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a híres amerikai gitárvirtuóz, Joe Satriani. Az őszi európai turnén bemutatkozik új stúdiólemeze, melynek címét egyelőre titokban tartják.

Joe Satrianit 1987-es, igazi áttörést jelentő lemeze, a Surfing With The Alien óta a világ élvonalbeli gitárosai között tartják számon. Több mint 10 millió eladott lemezzel, 14 Grammy-jelöléssel és számos különböző díjjal a háta mögött Satriani továbbra is a modern rockgitár lehetőségeinek határait feszegeti.

Bár a 80-as és 90-es években gitártanítással kezdte karrierjét, olyan sztároknak adva át tudását, mint Kirk Hammett (Metallica) és Steve Vai gitárhős, Satrianit széles körben a rockzene történetének egyik legkomolyabb technikai tudással rendelkező és legelismertebb gitárosaként tartják számon. Satriani, aki saját bevallása szerint Jimi Hendrix inspirált arra, hogy gitározni tanuljon. A Surfing With The Alien című lemez megjelenése óta a vezető gitármagazinok olvasói rendszeresen Satrianit szavazzák meg a legjobb gitárosnak. Mick Jagger is őt választotta első szólólemeze világ körüli turnéjának gitárosaként, a Deep Purple pedig annak idején japán és európai turnéjára kérte fel szólógitárosnak. Számos sikeres szólólemeze után 1996-ban két gitárostársával, Steve Vai-val és Eric Johnsonnal G3 néven világ körüli turnéra indult: az időnként cserélődő gitárhősök triójának turnéja azóta hagyománnyá vált, és telt házzal játszanak világszerte.

Satriani 2009-ben a Van Halen tagjaival, Sammy Hagarrel és Michael Anthonyval, valamint Chad Smithhel (Red Hot Chili Peppers) megalakította a Chickenfoot nevű szupergroupot. Rendkívül sikeres debütáló lemezük Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában is díjesőt hozott, a Classic Rock magazin pedig 2009 legjobb új zenekarának választotta a csapatot.

Satriani jelenleg 11. stúdiólemezén dolgozik, mely idén októberben jelenik meg. A november 8-iki koncerten nagy slágerei mellett az új album számai is bemutatkoznak majd.

Hozzászólások (1)

 • anon
  zsuzsi

  Pár érdekes információ a koncertről:
  - A mintegy 20 főből álló csapat Moszkvából érkezik Budapestre a koncert napján.
  - Joe Satriani zenekara és az előzenekara egy 16 x 12 m-es színpadon játszik majd.
  - Egyedi színpadkép várható, mivel a színpad hátsó falán egy videofal lesz, ahol Satriani által összeállított képek és animációk láthatók majd.
  - Joe Satrinai egészséges ételeket és italokat valamint kényelmes öltözőket kért maga és csapata számára.

  nov. 02, 2010

Hirdetés