2018. november 18. - vasárnap

Wagner-Maazel: A Ring szavak nélkül

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Jegyár: 
1100, 1600, 2400, 3800 Ft
Időpont: 
2010. június 19. 19:30 - 22:00
Stephen D'Agostino, karmester

2010. június 19-én az MR Szimfonikusok jóvoltából egyestés produkció teszi lehetővé, hogy bárki megismerkedhessen A nibelung gyűrűje legszebb részleteivel.

Wagner Ring-tetralógiája hatalmas zenei anyagának egyetlen szimfonikus műbe sűrítését valószínűleg a zeneszerző unokája, Wieland Wagner, a híres rendező és fesztiváligazgató kezdeményezte. Felismerte, hogy ezen operák lényege pusztán hangszerekkel, egyetlen színpadi jelenet vagy énekhang nélkül is kifejezhető.

Stephen D'Agostino, karmesterStephen D'Agostino, karmester

A tizenhét órányi zenét tartalmazó ciklus legjelentősebb zenedrámai epizódjait Lorin Maazel fűzte össze egy hetvenöt perces szimfonikus költeménybe. A darab kizárólag Wagner által komponált zenét tartalmaz, többségében eleve csak zenekarra írt részleteket, a lehető legcsekélyebb zenei változtatásokkal. A zenekari anyag bámulatosan kifejező, és a wagneri vezérmotívumok énekhang és szöveg nélkül, önmagukban is rávilágítanak az összefüggésekre és elmesélik a történetet. A szimfonikus költeményt az MR Szimfonikusok mutatja be a Müpában június 19-én, Stephen D'Agostino vezényletével.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Nagy János

Ripoff Raskolnikov zenéje és világa sem illeszthető be a megszokott keretek közé.

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.