2017. október 24. - kedd

Múzeumok Éjszakája 2010

Kinyomtatom...
Jegyár: 
1300 Ft, 600 Ft (gyermek)
Időpont: 
2010. június 19 - 2010. június 20
Múzeumok Éjszakája, logó

Idén újra megrendezésre kerül a Múzeumok (Nyári) Éjszakája, mely egy remek alkalom, hogy kimozdulj és mozdíts ki mást is!

Hogy most milyen idő lesz? - kérdezed és én is kérdezném, de csak halkan kérdezem, mert egyesek szerint az idő nem fontos. Én ezzel nem teljesen értek egyet. Mert legutóbb nem is az volt a problémám, hogy kicsit vacogtam – melegebben kellett volna öltöznöm – hanem az örökösen szemerkélő esőben átáztam, főleg a cipőm. Még ezen is túltettem magam, de a rengeteg esernyő hegyes végének egyike, másika életveszélyesen közel került a szememhez. Szóval, azért kell valamennyire „jó idő”, hogy az ember igazán élvezhesse ezt az éjszakát. Én azt szeretem, ha a csillagos ég alatt nem a szúnyogok muzsikája mellett langy melegben rohan az ember a busz után - vagy éppen sétál egyik helyről a másikra. Én azt szeretem, amikor akár a fűre, a padra, a lépcsőre, az akármire - de kutyapiszok-mentes bármely helyre leülhet az ember, miközben körülöleli a nyáréjszaka langyos melege, az utcák jókedvű zsongása. Én azt szeretem, ha találkozok régi ismerősökkel is a föl-le hullámzó tömegben, de az is szuper, ha vadidegenekkel szóba elegyedek, míg kivárható hosszúságú sorokban várakozok. Szeretem az ismert helyek megszokott, de mégis más szögleteit, az ismeretlen helyek újdonságát. Szeretem a hagymás zsíros kenyeret nem-többnapos kenyérből, szeretem és jó, ha kóstolhatok valami extra kaját zsebem tartalmától függően. És ha csak pár percre is, de mindig nézek lobogó tüzet, hogy Szent Iván éji babonákra gondoljak – s pár percre arra is, hogy még alig kezdődött el ez az év és máris a Nap a másik félgömbre vándorol, innentől rövidülnek a napok … de még addig itt a nyár. Engedjük be a belopódzó mediterrán hangulatú estéket: járjuk az utcákat, üljünk ki az erkélyekre, szólítsuk meg a másikat – el lehet kezdeni.
Ja, és nézzünk szét a múzeumokban, biztosan van olyan program, ami pont minket érdekel:

Részletes program a www.muzeumokejszakaja.hu oldalon található.

Jó időt és jó szórakozást!

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (2 szavazat)

Évek óta tervezem, hogy

Évek óta tervezem, hogy megyek, de eddig még nem jött össze. Remélem idén sikerült eljutnom, mert biztosan különleges élmény!!

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Klein Ármin műtárgya

Újabb hét műtárggyal gazdagodott a Gyugyi-gyűjtemény.

logo

Meghökkentő helyszínek, rendhagyó kísérletek, kihagyhatatlan programok a Fesztivál utolsó négy napján is, szerte a városban!

www.facebook.com

Megrendezik hazánk legnagyobb sajtünnepét.