VinAgora Borgála

Jegyár: 
4000 Ft amely tartalmaz egy kristály kóstolópoharat, illetve a tematikus előadások díja: 2000 Ft / előadás
Időpont: 
2010. július 3. 12:00 - 20:00 - szombat

Az évről-évre egyre népszerűbb, egész napon át tartó exkluzív gála lehetőséget teremt a nagyközönségnek is, hogy megkóstolja a VinAgora Borversenyre nevezett több mint 500 féle bort. Miután a szakmai zsűri értékelte a nedűket, és kiosztotta a megérdemelt érmeket, díjakat, itt az alkalom, hogy Ön is elmélyítse szakmai ismereteit, megkeresse kedvenc hazai és külföldi borát.

2009. július 3. 12:18 - Borgála2 ©Borgála2

Nem egyszerű borozgatásról lesz szó. Képzelje el az Iparművészeti Múzeum szecessziós stílusjegyeit magában hordozó csipkézett oszlopkötegeit és az általuk körülhatárolt hatalmas aulát, ahol több mint 150 méter hosszú terített asztalon borhűtőbe állított palackok sorakoznak, melyekből Ön kedve szerint csemegézhet, vagy akár az összeset meg is kóstolhatja. Ezt persze nem javasoljuk. Minden bor mellett olvasható lesz a VinAgora Borversenyen kapott részletes értékelése is (pontszám, borprofil, aromalista), így saját véleményét összehasonlíthatja a szakemberekével.
A program itt még nem ér véget. Akinek tudásvágya többet kíván, részt vehet olyan 50 perces, tematikus kóstolókon is, ahol a témában avatott szakemberek vezetésével 8-8, a borversenyen kiemelkedő eredményt elért bort lehet megkóstolni és közelebbről megismerni. Itt az esetleges borszakmai kérdésekre is választ kaphatnak.

2009. július 3. 16:16 - Borgála1 ©Borgála1

Előadások:

  • Az egyre népszerűbb Sauvignon blanc arcai – Dr. Nagy Ákosné
  • A Furmint felemelkedése – Szepsy István
  • Ha Rosé akkor Magyarország – Zilai Zoltán
  • Chardonnay különlegességek - Lehetséges-e a trónfosztás? – Dr. Pók Tamás
  • A Cabernet franc új hazája lehet Magyarország – Gere Zsolt
  • VinAgora TOP vörös fajtaborok – Zilai Zoltán
  • Aranyérmes Tokaji borkülönlegességek – Dr. Molnár Péter
  • VinAgora TOP házasított vörös borok – Dr. Lőrincz György

Hirdetés