XII. Nemzetközi halfőző verseny Gyomaendrődön

Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2010. augusztus 21. 8:00 - szombat

Elmondható, hogy évről évre nagy sikernek örvend a Gyomaendrődi Nemzetközi halfőző verseny, hiszen idén augusztus 21-én, már 12. alkalommal kerül megrendezésre. Programokból nem lesz hiány, zene, táncosok, mazsorett- és tűzoltó bemutató gondoskodik a közönség szórakoztatásáról, ám a legnagyobb attrakciót, természetesen, mégis a halból készült különleges ételek jelentik majd.

A versenyre való jelentkezés augusztus másodikával lezárult. A résztvevők maximum háromféle halételt készíthetnek el. Ehhez, hogy mindenki egyenlő eséllyel indulhasson, 4 kg pontyot kapnak, valamint megfelelő mennyiségű tűzifát.

A zsűri idén is három kategória szerint értékeli a finomságokat:

  1. Dunai jellegű halászlé
  2. Tiszai–Körösi jellegű halászlé
  3. Egyéb halétel (halpörkölt, halpaprikás stb.)

Tavaly rekord számú, 93 nevező mérettette meg magát. Érkeztek Gyomaendrőd erdélyi testvérvárosából Nagyenyedről (Aiud), a szlovákiai Ruttkából, és számos magyarországi településről, többek között Bajáról, Siófokról és Nyíregyházáról is. Bár akkor az esős időjárás némiképp megnehezítette a versenyzők dolgát, végül finomabbnál finomabb ételek kerültek a tányérra, és ez minden bizonnyal, idén sem lesz másképp.

A XII. Nemzetközi halfőző verseny idén a Bethlen Gábor Szakképző Iskola Ipari tagozata épületének udvarán lesz megtartva, augusztus 21-én, reggel 8 órai kezdettel.

Hirdetés