2018. február 19. - hétfő

Szüreti Sokadalom 2010

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Skanzen
Időpont: 
2010. szeptember 4 - 2010. szeptember 5

A szüret körüli munkákat és magát az ünnepkört eleveníti fel a Szabadtéri Néprajzi Múzeum kora őszi fesztiválja, a Szüreti Sokadalom szeptember 4-én és 5-én.

Észak- Magyarország " skanzenes lejtőin " kézműves programokkal, szüreti foglalatossággal, felvonulással, vásárral és borkóstolóval várja a múzeum a látogatókat. A bordalok, gyermekelőadások és komédiák után a színpadon Bognár Szilvi és az Ágoston Crew zenekar lép fel.

A borászokkal megvitathatjuk az élet nagy dolgait, de természetesen beszélgethetünk velük a borkészítésről és a szüretről általában, vagy akár közös jóslatokba bocsátkozva az idei termésről is. Eddig több mint 25 pincészet adta le jelentkezését, akik többségében a családi szőlőligetekből kikerülő nedűkkel várják a borkedvelőket. Az idei fesztiválon összesen nyolc borút végigjárását ajánljuk, úgy, mint például: Vörösbor út, Déli út, Borút nőknek és Borút férfiaknak. Ezek bizonyos szempontrendszer szerint összeválogatott 6-6 bor megkóstolását írják elő a rendezvény helyszínéül szolgáló tájegység különböző pontjain, s hozzájuk „csatlakoznak” a vásári étkeket és sajtokat árusítók.

A kisebbeket bábelőadások után csömöszöléssel, mustkóstolással várjuk. A gyermekek és szüleik aktív részvételére számít a Ki a „Bor-ász”? családi vetélkedő. Az egyik feladatban - "Seregély, szüretelni ne segélj!" - például a bámészkodó, még kevésbé ittas felnőttek alkotják majd az élő, alakját folyamatosan változtató útvesztő falat, segítve a seregély menekülését, akadályozva a madárijesztő mozgását. Szerepel majd a repertoárban puttonyhordás és hordógurítás is, s a legvégén fődíjként egy borvidéki hétvégével jutalmazzuk a legügyesebb csapatot.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Klasszikus zenei koncertek, Improvizációs est, Bárest, Életműdíj, Tehetség-díj, Ifjú Tehetség-díj, kiállítás, gyerekkoncertek.

plakát

A Visegrádi Csoport országainak alkotásaiból rendez filmfesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínház 2018. február 14. és 17. között a KKM–Balassi Intézet megbízásából.

Bocuse d'Or eredményhirdetés után

Széll Tamás zsűrielnök lesz Torinóban.