2018. július 17. - kedd

6. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál
 2010

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. augusztus 31 - 2010. szeptember 5

Augusztus 31-én, kezdetét veszi Magyarország legnagyobb kizárólag rövidfilmeket felvonultató fesztiválja a 6. BuSho, melyre a 3 kategóriában (fikciós, animációs, kísérleti) idén is közel félezer nevezés érkezett mintegy 53 országból.Az előzsűri (Mag István, Gergely Zoltán, Rimóczi László, Patrovits Tamás) 85 filmet juttatott a versenyprogramba, amelyeket 15 versenyblokkba rendezve kétszer is levetítenek a fesztivál alatt. A versenyprogramban 15 magyar film is van, és olyan ismert filmek szállnak ringbe a nemzetközi mezőnyben, mint Kenyeres Bálint A repülés története, Alexei Alexeev Log Jam-je, vagy Géczy Dávid Stricik című filje, ami a filmszemlén nagyon megosztotta a közönséget. Természetesen a nagy számok törvénye alapján ezúttal sem kerülhetett minden film a versenybe, ezért ezeket az információs panoráma szekcióban vetítik, míg az összes versenybe nem került magyar rövidfilmet a Pannonhalom blokkokban gyűjtötték össze.A kísérőprogramok közül kiemelkedik a közelmúltban elhunyt két legenda Bacsó Péter és Kállai Ferenc tiszteletére szervezett retrospektív vetítéssorozat, melyen filmkópiákról élvezhetjük újra a klasszikusokat, ráadásul angol feliratozással, hogy a külföldiek is értsék.A fesztivál központi helyszíne ezúttal is a Vörösmarty mozi, de a szervezők nagy örömére újra lehetőség nyílik esti koncertek megrendezésére, melynek a Szabad az Á! ad otthont. Ugyanitt a Mikszáth téren, Silent Cinemát szerveznek esténként, melynek lényege, hogy némán vetítenek rövidfilm válogatásokat, akit pedig érdekel, az fülhallgatót kap és elmerülhet a filmek világában.Az eddigi évekhez hasonlóan idén is lesznek válogatások a külföldi rövidfilmfesztiválok legjobbjaiból (Brest, Brno16, CologneOFF, Shqip, Nachalo), különböző filmes workshopok vetítései (életREklám, GomBuSho, Polifilm), valamint a Kodak Diákverseny és az első alkalommal megrendezett BuSho Vivaz spotverseny alkotásai is színesítik majd a programot.

A megnyitót augusztus 31-én, 19:00 órától tartják a Vörösmarty moziban. Ugyanitt sor kerül az első BuSho spotverseny díjátadójára is. A BuSho reklámspotjait egy, a szervezők által biztosított HD telefonnal kellet elkészíteni, és augusztus 1-ig lehetett beküldeni a jelentkezőknek. A 24 elkészült filmből a zsűri 3 filmet díjazott, melyet le is vetítenek a megnyitón. A negyedik díjat a Busho spotjai közül a közönség választhatja ki úgy, hogy a youtube-on , vagy a busho.blog.hu oldalon szavaznak kedvenceikre szeptember 3-ig.

A BuSho versenyprogram díjkiosztójára szeptember 4-én este 19:00-kor kerül majd sor a Vörösmarty mozi nagytermében, ahol a zsűritagok átadják a 6. Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál számtalan díját.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Főszerepben Anna Netrebko, Jonas Kaufmann, Rolando Villazón, Erwin Schrott és Juszif Ejvazov.

plakát

Tom Cruise és Penélope Cruz zseniális thrillerével folytatódik a Paramount Nyári Mozi.

plakát

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja tíz napon át várja a látogatókat.