Dés László, XIII. Zsidó Nyári Fesztivál és a kortárs irodalom

Jegyár: 
4300 Ft, 6200 Ft
Időpont: 
2010. szeptember 2. 19:00 - csütörtök


A XIII. Zsidó Nyári Fesztivál új ötlete, hogy a felhívják a figyelmet a magyar kulturális élet egy-egy meghatározó művészére. Elsőként Dés László

előadóművész-zeneszerzőre esett választás, akit az egyik legsikeresebb, legsokoldalúbb kortárs művészként tartanak számon. Az ő életművéből összesen öt koncertet lett összeállítva, amelyből négynek az Uránia Filmszínház ad otthont, az ötödik pedig Ennyi a dal címmel a Dohány utcai zsinagógában hangzik fel.
Én most az augusztus 2-i Urániabeli Szó és zene című koncertre hívnám fel a figyelmet, ahol Dés László muzsikuspartnerei Dés András és Barcza Horváth József lesznek. Az előadás különlegessége, hogy az előadók magyar kortárs irodalom műveire improvizálnak. Az írók Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál - maguk részesei lesznek a műsornak. Az ismertetőből ennyit lehet megtudni, illetve azt, hogy a közönség „találkozhat ezekkel a „Magvető Kiadó”-s szerzőkkel. Itt az alkalom, hogy aki szereti a Dés-zenéjét, szereti a magyar kortárs irodalom említett íróit egy élvezetesnek, újszerűnek ígérkező esten találkozzon velük.
(Magáról a fesztiválról bővebben: www.zsidonyarifesztival.hu )

Időpont: 2010. szeptember 2. (csütörtök) 19. óra

Helyszín: Uránia Filmszínház
jegyár: 4300.-, 6200.-
 

Hirdetés