2018. november 18. - vasárnap

Európai Nyelvi Koktélbár

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Gödör Klub
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2010. szeptember 30. 15:00 - 19:30

Idegen nyelvet tanulsz? Szeretnél vendég lenni, ahol megismerkedhetsz nyelvi játékokkal, találkozhatsz anyanyelvi beszélőkkel, nyereménysorsoláson vehetsz részt? Itt az alkalom!!

A Magyarországon működő európai kulturális intézetek (EUNIC Hungary) az Európa Tanács kezdeményezésére indult Nyelvek Európai Napját (szeptember 26.) - 2010. szeptember 30-án ünneplik a budapesti Gödör Klubban.

A rendezvényen a vendégek szórakoztató nyelvtanuló feladatokat oldhatnak meg, különböző nyelvi játékokat játszhatnak, anyanyelvi beszélőkkel találkozhatnak és megszerezhetik a jelképes Európai Nyelvi Útlevelet. A játékban résztvevők között a kulturális intézetek által felajánlott, nyelvtanuláshoz kapcsolódó értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Az asztaloknál zajló játékok mellett színes színpadi események szórakoztatják a közönséget: D. Tóth Kriszta beszélgetése a nyelvtanulás sikereinek titkáról, a TÁP Színház előadása és Vodku koncert dalokkal több nyelven. A rendezvény házigazdája: Hajós András.

A szervezők felállítják az Európai Nyelvek Falát, amelyet minden résztvevő gazdagíthat az általa ismert szavakkal, kifejezésekkel.

Időpont
Kis színpad
Asztaloknál
Előtér
15.00-15.10
Megnyitó
A koktélasztaloknál a kultúrintézetek és vendégeik szórakoztató nyelvtudással/nyelvtanulással kapcsolatos feladatokat kínálnak.
A résztvevőknek 4 pecsétet kell szerezniük az Európai Nyelvi Útlevélbe, hogy sorsoláson vegyenek részt és megnyerjék az értékes, nyelvtanulással kapcsolatos ajándékok egyikét.
Az első 400 vendéget alkoholmentes koktéllal várjuk.
 
Az Európai Nyelvek Falán hagyj nyomot: Írd fel kedvenc szavad bármely nyelven.
 
Forgasd meg az Európai Találmányok szerencsekerekét, tippelj és nyerj!
15.10-16.00
D. Tóth Kriszta – A nyelvtanulás sikerének titkairól és a nyelvtudás hasznáról
Beszélgetőpartnerek:
Gyurta Dániel olimpiai ezüstérmes, világbajnok és Európa-bajnok magyar úszó
Antonio Sciacovelli dékánhelyettes, Nyugat-Magyarországi Egyetem Csomor Júlia, diák, politológiát tanul Dániában, beszél angolul, dánul, németül és tanul spanyolul
16.00-17.00
Sorsolás, Az Európai Nyelvek fala, Szerencsekerék
17.00-18.00
TÁP Színház
18.00-18.20
SORSOLÁS
18.20-19.10
VODKU koncert

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.