2018. szeptember 20. - csütörtök

Európai Nyelvi Koktélbár

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Gödör Klub
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2010. szeptember 30. 15:00 - 19:30

Idegen nyelvet tanulsz? Szeretnél vendég lenni, ahol megismerkedhetsz nyelvi játékokkal, találkozhatsz anyanyelvi beszélőkkel, nyereménysorsoláson vehetsz részt? Itt az alkalom!!

A Magyarországon működő európai kulturális intézetek (EUNIC Hungary) az Európa Tanács kezdeményezésére indult Nyelvek Európai Napját (szeptember 26.) - 2010. szeptember 30-án ünneplik a budapesti Gödör Klubban.

A rendezvényen a vendégek szórakoztató nyelvtanuló feladatokat oldhatnak meg, különböző nyelvi játékokat játszhatnak, anyanyelvi beszélőkkel találkozhatnak és megszerezhetik a jelképes Európai Nyelvi Útlevelet. A játékban résztvevők között a kulturális intézetek által felajánlott, nyelvtanuláshoz kapcsolódó értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Az asztaloknál zajló játékok mellett színes színpadi események szórakoztatják a közönséget: D. Tóth Kriszta beszélgetése a nyelvtanulás sikereinek titkáról, a TÁP Színház előadása és Vodku koncert dalokkal több nyelven. A rendezvény házigazdája: Hajós András.

A szervezők felállítják az Európai Nyelvek Falát, amelyet minden résztvevő gazdagíthat az általa ismert szavakkal, kifejezésekkel.

Időpont
Kis színpad
Asztaloknál
Előtér
15.00-15.10
Megnyitó
A koktélasztaloknál a kultúrintézetek és vendégeik szórakoztató nyelvtudással/nyelvtanulással kapcsolatos feladatokat kínálnak.
A résztvevőknek 4 pecsétet kell szerezniük az Európai Nyelvi Útlevélbe, hogy sorsoláson vegyenek részt és megnyerjék az értékes, nyelvtanulással kapcsolatos ajándékok egyikét.
Az első 400 vendéget alkoholmentes koktéllal várjuk.
 
Az Európai Nyelvek Falán hagyj nyomot: Írd fel kedvenc szavad bármely nyelven.
 
Forgasd meg az Európai Találmányok szerencsekerekét, tippelj és nyerj!
15.10-16.00
D. Tóth Kriszta – A nyelvtanulás sikerének titkairól és a nyelvtudás hasznáról
Beszélgetőpartnerek:
Gyurta Dániel olimpiai ezüstérmes, világbajnok és Európa-bajnok magyar úszó
Antonio Sciacovelli dékánhelyettes, Nyugat-Magyarországi Egyetem Csomor Júlia, diák, politológiát tanul Dániában, beszél angolul, dánul, németül és tanul spanyolul
16.00-17.00
Sorsolás, Az Európai Nyelvek fala, Szerencsekerék
17.00-18.00
TÁP Színház
18.00-18.20
SORSOLÁS
18.20-19.10
VODKU koncert

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Helyszín: 
Bethlen Galéria
Időpont: 
2018. szeptember 22
plakát

Tehetségprogramok, Találkozások-előadások, a megszokott fesztiválok és régi-új játéktér várja a Bethlen Téri Színház közönségét az évadban.

Helyszín: 
Millenáris
Időpont: 
2018. szeptember 30
plakát

A Közép-Európa Táncszínház társulata az új évadban új vezetéssel, stábtagokkal és nem utolsó sorban táncosokkal is bővült, s ennek köszönhetően újult erővel vág bele a munkába.

Helyszín: 
Várkert Bazár
Időpont: 
2018. október 18 - 2018. október 21
plakát

Negyven kiadó legfrissebb könyvei, száz program, hat külföldi író, öt színpad a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron 2018. október 18–21. között a Várkert Bazárban.