Thai Gasztronómiai és Kulturális Hét

Időpont: 
2010. szeptember 29. 0:00 - szerda - 2010. október 5. 0:00 - kedd

2010. szeptember 29-tól kezdődően ismét Thai Gasztronómiai Hetet rendez az Office of Commercial Affairs, Royal Thai Embassy és a Sofitel Budapest Chain Bridge. A hét folyamán thai divattervezők is bemutatkoznak aktuális kollekcióikkal, valamint egy csodálatos fotókiállításon keresztül betekinthetünk Thaiföld lenyűgöző világába és kalandozhatunk a thai ízvilág útvesztőjében.

Egy másik egész hetes program, amivel a szervezők a látogatóknak kedveskednek, a lobbyban létrehozott rögtönzött masszázs szalon, ahova kéz- és fejmasszázsra ülhetnek be a vállalkozó kedvűek.

2008. december 15. 8:09 - Tropical beach, traditional long tail boats, famous Maya Bay, Thailand
©Thai Gasztronómiai és Kulturális Hét

Egzotikus keleti kultúra, építészeti emlékek, északon hegyi túrák a civilizációtól elzártan elő törzsekhez, délen gyönyörű szigetek. Thaiföld az utóbbi évek egyik legvonzóbb úti célja lett. Az ország mindig más arcát mutatja a látogatóknak, és csak rajtunk múlik, melyikre vagyunk kíváncsiak. A thai konyha napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és nemcsak az egzotikus ízeknek köszönheti ezt, hanem minden bizonnyal az is hozzájárul ehhez, hogy egyesíti a jót az egészségessel. A sok friss zöldség, a hal, a fűszerek mind kiváló alapanyagai a thai konyhának, mellyel most is találkozhatunk.

Az Office of Commercial Affairs, Royal Thai Embassy és a Sofitel Budapest Chain Bridge a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezi a Thai Gasztronómiai és Kulturális Hetet 2010. szeptember 29-e és október 5-e között. A Sofitel thaiföldi testvérszállodáiból érkező séfek, Ms. Jaruwan Jongkumang, Mr. Anusak Chan-urai és Ms. Wanna Saengbuangam hétköznap délutánonként és esténként főzőkurzusok alkalmával tanítják meg a vállalkozó kedvűeket konyhájuk alapfogásaira. Egész héten különlegesen fűszerezett ételek illata lengi majd körül a szállodát, és a külön erre az eseményre összeállított menü segítségével képzeletbeli utazást tehetünk a csodák földjére, ahol a halolaj, a bambuszrügy, a darált mogyoró, és a chili mind elengedhetetlen összetevők. A vasárnapi büféasztalos ebéd során még több thai különlegesség kóstolható meg. Aki kipróbálja a menüt és részt vesz a vasárnapi ebéden is, annak lehetősége nyílik megnyerni az 1 hetes, 2 főre szóló thaiföldi utazást szállással és reggelivel a Sofitel és a Quatar Airlines jóvoltából.

Extra program, hogy a szállodában szeptember 29-én négy thai kortárs divattervező is bemutatkozik márkájával és aktuális kollekciójával. A Bécsi Fashion Show alkalmából Európába érkező tervezőkkel aznap személyesen találkozni és beszélgetni is lehet a szállodában, így aki kíváncsi az ázsiai divattrendekre, és néhány különleges kortárs designer ruhadarabra, az ne mulassza el a velük való találkozást. Pichet Suksanrungruang, Ptave Srisopha, Khatikasemlert Chalermkiat és Warot Subsrisunjai várja az érdeklődőket.

Hozzászólások (1)

  • anon
    morzsi (nem ellenőrzött)

    Hogy az árakról is szó essen: A főzőkurzus ára 9500 Ft. Több időpont közül lehet választani. Hétköznapokon, azaz szeptember 29-30-án és október 1, 4, 5-én 14:00-tól és 17:00-tól is indulnak órák, október 2-án szombaton pedig 10:00-kor és 14:00-kor.

    szept. 24, 2010

Hirdetés