2018. november 16. - péntek

TCB Band: Elvis zenekara

Kinyomtatom...
Jegyár: 
4.900 Ft - 15.000 Ft
Időpont: 
2011. január 25. 20:00
TCB Band, együttes

A Papp László Budapest Sportarénában lép fel 2011. január 25-én Elvis Presley eredeti kísérőzenekara, a TCB Band, mely a legsikeresebb évei során koncertezett a rock and roll királyával. Elvis slágereit a népszerű rockénekes, Dennis Jale adja elő a TCB Banddel.

Elvis Presley élete során sosem járt európai turnén, most azonban a 76 születésnapja tiszteletére adott koncerten elhangzanak a legnagyobb slágerei.

A TCB Band tagjai, James Burton (gitár), Jerry Scheff (basszus), Glenn D. Hardin (zongora) és Ronnie Tutt (dobok) 1969 és 1977 között nyolc éven át turnéztak Presleyjel. A zenekritikusok szavaival: „Elvis csak egyféle zenésszel dolgozik: a legjobbakkal!“

A rockénekes, Dennis Jale Londonban ismerkedett meg a TCB Banddel, és hamarosan együtt léptek fel. Azóta az öt zenész elválaszthatatlan a turnékon, különleges kapcsolat fűzi össze őket, mely fantasztikus hangulatú élő fellépéseket eredményez.

TCB Band, együttesTCB Band, együttes

A koncert díszvendége Joe Esposito és Joe Guercio. Esposito történeteit és anekdotáit is megosztja a közönséggel. Joe Esposito a hatvanas évek óta dolgozott Elvisszel: turnémenedzsere, testőre és gitárosa volt, de Espositót kérte fel Elvis esküvői tanújának is. 1977-ben Joe Esposito is jelen volt, amikor Elvis rosszul lett a fürdőszobájában. „Azt kiabáltam, lélegezz, Elvis, lélegezz!“ – mondta. Bár többször is próbálták újjáéleszteni, Presley a kórházba szállítás után meghalt. Esposito később a Bee Gees és Michael Jackson turnémenedzsereként dolgozott.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.