2018. szeptember 26. - szerda

Kiskakas Animációs Filmnapok

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Kino
Jegyár: 
600 Ft, 3.500 Ft (fesztivál bérlet)
Időpont: 
2010. október 21 - 2010. október 23

Az animáció, mint a világon bárhol, itthon is rendkívül népszerű műfaj. A hazai közönséghez mégis alig jutnak el igényes, felnőtteknek is szóló animációs alkotások. Az idén harmadik alkalommal jelentkező Kiskakas célja, hogy a közönség és a szakma számára láthatóvá tegye a kortárs animáció értékes alkotásait.

Mindezt úgy, hogy bemutatja Európa legnevesebb animációs iskoláit, mert ezek azok a műhelyek, amelyek kreatív utánpótlást nyújtanak a szakmának, egyben izgalmas és értékes alkotásokat a közönségnek.

A digitális mozgóképkorszak beköszöntével, a számítógépes alkalmazások elterjedésével az animáció oktatásával foglalkozó egyetemek könnyen kezelhető és hatékony eszközökhöz jutottak, melyek lényegesen megkönnyítik az animációs produkciók készítését. Mindez párosul azzal a kreatív és alkotói szabadsággal, mely mentes minden üzleti és piaci nyomástól, amelyek ránehezednek a hagyományos stúdiókra. Ennek köszönhetően az elmúlt évtizedben a nemzetközi animációs élet katalizátorává az oktatási műhelyek váltak. A KISKAKAS vetítési programja egy-egy ilyen műhely alkotásait mutatja be, köztük számtalan fesztiváldíjas, vagy éppen Oscar-jelölt munkával.

Kiskakas Animációs Filmnapok

A Kiskakas első ízben 2002-ben, majd 2003-ban jelentkezett. Idén megrendezésének ünnepélyes aktualitást ad, hogy a házigazda intézmény, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 130 éves évfordulóját, ezen belül az animációs oktatás 30 éves fennállását ünnepelheti 2010-ben.

A nemzetközi seregszemle vetítési anyagát 9 ország 16 iskolájának anyagából válogatjuk, köztük Oscar-nominált, és fesztiválgyőztes alkotásokkal.
A program két részből áll: délutánonként és esténként vetítéseket látogathat a nagyközönség, délelőtt pedig szakmai előadásokat, bemutatókat kínál, ahol a meghívott külföldi vendégek és a szakma hazai képviselői folytatnak eszmecserét (október 21-én 10-13 óráig, illetve október 23-án 11-13 óráig a meghívott iskolák prezentációi). A szakmai szimpóziumok is nyitottak lesznek a nagyközönség számára. Kiváltképpen érdekesek lehetnek azok az iskolákat bemutató prezentációk, melyek fellebbentik a műhelytitkokat, és beavatják a nézőt; például miképp születhet 3 éves képzés után 6 párizsi animációs hallgató közös diplomamunkájaként Oscar-díjra jelölt rajzfilm?
Mindez a KINO moziban kerül megrendezésre, mely két termével és kávézójával három napon keresztül a hazai animáció centrumává válik.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 1 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Sóhajok misztikus thrillert a hazai közönség 2018. november 8-ától láthatja a mozivásznakon, a Cinetel filmforgalmazó jóvoltából.

plakát

Szeptember 27. és október 7. között rendezik meg idén a budapesti Művész moziban a Szemrevaló │ Sehenswert Filmfesztivált.

plakát

Érezzék magukat csodásan az ősz legnagyobb és legvidámabb családi eseményén, a Népligetben!