2018. november 15. - csütörtök

Rep-Tér-Élmény

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2010. október 16

Csillogó villogó repterekhez szokott szemünk el sem hiszi, hogy a Budaörsi hámló vakolatú, ijesztő külsejű épület 1937-ben, átadásakor Párizs után másodikként számon tartott, korának egyik legkorszerűbb repülőtere volt.

Az építész-tervező páros a kor igényeinek megfelelő, elegáns épület együttest alkotott. A bejárat elé felhajtót terveztek, így a leendő utasok fedet helyen szállhattak ki az autókból ahol egyenruhás londinerek várták őket és vitték csomagjaikat a várócsarnokba.

Első ízben Rep-Tér-Élmény címmel megrendezésre kerülő nyílt napot hagyomány teremtőnek szánják a szervezők, melynek célja felhívni a figyelmet a Bauhaus építészeti remekre, amelyet napjainkban ipari műemlékként tartanak számon, emléket állítani az építőknek, valamint erkölcsi és anyagi támogatókat találni a repülőtér teljes körű rekonstrukciójához.

Rep-Tér-Élmény

A Private Day, a különleges találkozók, egyedi élmények szervezésére specializálódott csapat és a Magyar Repülő Szövetség közös célja, hogy egy egész napos, több helyszínen zajló, programokban és látnivalókban gazdag nappal tegye emlékezetessé kicsik és nagyok, hölgyek és urak számára október 16-át.

Aki e napon kilátogat a reptérre, a nap folyamán több alkalommal szakértő kísérővel műemléki körsétán vehet részt, megtekintheti a reptér átadásakor készült fotókból rendezett kiállítást, a várócsarnokot, a hangárt és a benne rejlő old timer gépeket.

A nap során bemutatkoznak a vitorlázó repülők, a modellező repülők, a sárkányrepülők, a hőlégballonosok, valamint a Honda jóvoltából két rendhagyó motor-show-t is megtekinthetnek a helyszínre látogatók.

A régi autók és korabeli ruhákba öltözött lányok és fiúk felidézik a 40 –es évek társasági életét, a táncokat a kávéházi, „zserbós” hangulatot.

A kicsiknek játszóházzal, a fiataloknak pedig a Microsoft Flight Simulator X és a legújabb Xbox Kinect játékokkal kedveskednek a szervezők. Az esti órákban pedig a The Walrus együttes koncertje lesz hallható.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

plakát

Idén 16. alkalommal jelentkezik az évről évre egyre népszerűbb MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.

plakát

Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált este 7-kor a Trafóban.