2018. június 19. - kedd

VIII. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Puskin mozi
Időpont: 
2010. november 3 - 2010. november 12

Az idén 2010. november 3 – 12. között kerül megrendezésre a budapesti Puskin Moziban a MittelCinemaFest 2010 – VIII. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.

Az Olasz Kultúrintézet által szervezett fesztiválon, mely a Cinecittà Luce- FILMITALIA közreműködésével jött létre, 12 új olasz film lesz látható. A fesztivál Budapesten kívül szintén novemberben, Bécsben, Pozsonyban és Krakkóban kerül megrendezésre.

A fesztivál filmjei Budapesten a következők: Kósza aknák (rendezte: Ferzan Ozpetek), Angelus Hiroshimae (rendezte: Giancarlo Planta), Az első szép dolog (rendezte: Paolo Virzí), Szülők és gyermekek: használat előtt felrázandó (rendezte: Giovanni Veronesi), Happy Family (rendezte: Gabriele Salvatores), Legjobb ellenségem (rendezte: Carlo Verdone), Én ők és Lára (rendezte: Carlo Verdone), A krampusz (rendezte: Sergio Rubini), Az eljövendő férfi (rendezte: Giorgio Diritti), Basilicata coast to coast (rendezte: Rocco Papaleo), Életünk (rendezte: Daniele Luchetti), Csókolj még (rendezte: Gabriele Muccino).
A filmeket több olasz illetve külföldi gyártó és forgalmazó közreműködésével kerülnek bemutatásra.

A Fesztiválon, az előző évekhez hasonlóan, idén is számos rendező, színész, forgatókönyvíró lesz jelen.
Díszvendégek: Franco Nero színész és Giancarlo Planta, a 2010. november 4-én levetítésre kerülő Angelus Hiroshimae című film rendezője.

A fesztivál filmjeit a budapesti Puskin Moziban vetítik, olasz nyelven, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással. A filmek nagy része angol feliratos.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Cloverfield Lane 10

A Cloverfield Lane 10 a Paramount Nyári Mozi következő filmje!

plakát

Elfogytak a Sziget diákjegyek és már nem lehet kapni augusztus 11-12-13-ra, azaz szombat-vasárnap-hétfőre szóló háromnapos bérletet sem az idei fesztiválra.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.