Vízi-tornázási lehetőség

Időpont: 
2010. november 10. 19:00 - szerda

...  Egy kicsit több van rajtam? Nem merem bevallani, hogy az ízületeim nem bírják az ugrálást a fitnesz-teremben? Semmi vész. Mert tudjátok mi az, hogy vízi-torna? Hát aquafitness. Csak így, magyarosan.

Ez az a dolog, amit biztosan nem a magyarok találtak ki, bár sosem lehet tudni…

Amit biztosan tudunk, hogy a víz és a vízben való mozgás gyógyító erejét már az ókori rómaiak és görögök is használták. A mai, modern vízi-torna elterjedése 25 évvel ezelőtt indult, egy amerikai tengerész Glenn McWaters jóvoltából. Vietnámból hazatérve lábsérülését az általa kifejlesztett vízi-rehabilitációs programmal gyógyította. Ő készítette el az első segédeszközt, a derékövet, mely segítségével futóedzést tartott mélyvízben.

Miért is jó vízben tornázni? Mert a szárazföldi edzésprogram esetenként túl megerőltető lehet mozgásszervi problémákban, ízületi bántalmakban szenvedőknek, idősebbeknek vagy túlsúlyosaknak. Szóval máris lehet tudni, kinek ajánlják – és zárójelben megjegyzem: például annak is, aki csak mozogni szeret és élvezi a vizet és tudja, hogy az úszás nem minden formája jó a gerincnek.

Hol lehet vízi-tornázni? Például  az ELMŰ Uszodában!

(a 3-as metro Árpád hídi megállójától egy villamos-megállónyira no meg onnan egy kis sétával érhető el az ideális környezetben levő uszoda)

2010. április 1. 19:55 - Aquafitness ©Aquafitness

Bár a kép kicsit csalóka, mert nem az ELMŰ uszodában készült – de a lényeget mutatja.

Mindent megtudhatsz a www.aquafitnesz.5mp.eu és http://www.vizitornaildivel.co.cc/ oldalakon. Gyere, várunk, jelentkezz!
 

Hirdetés