2018. február 20. - kedd

Szegénység arcai filmfesztivál

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Vörösmarty mozi
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2010. december 3 - 2010. december 5

Három napon keresztül több mint száz filmet mutatnak be a Palantir Film Alapítvány szervezésében megvalósuló eseményen a budapesti Vörösmarty moziban.

Az ingyenesen látogatható program célja a szegénységről szóló társadalmi párbeszéd elősegítése a filmeken keresztül. A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Évének keretében támogatott fesztivál az elmúlt három év hazai filmjeiből nyújt válogatást mindenféle műfaji megkötés nélkül, az alkotásokban egy a közös: a téma mindig kapcsolódik „nehéz sorsúak”-hoz. A fesztivál védnökségét Dr. Bácskai János, Budapest, Ferencváros polgármestere vállalta.

A mobilklippektől a játékfilmekig minden stílust felölelő film-mustra témái nagyon változatosak a mélyszegénységben élő családok, az árvíz sújtotta települések élete mellett bepillanthatunk egy roma telep életébe, vagy éppen a heroinisták kétségbeesett szenvedélyével találkozhatunk. A filmeket Bollók Csaba filmrendező, Dávid Ferenc szociológus, Hajdú Eszter dokumentumfilm-rendező, Kőszegi Edit filmrendező és Stiller Ákos fotóriporter értékeli. A fesztivál különlegessége, hogy az érdeklődők zsűri workshopon vesznek részt esténként, ahol részletesen terítékre kerülnek a nap folyamán látott filmek. A filmek leírása és a fesztivál programja a www.szegenysegarcai.docuart.hu weboldalon található.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A szavazók között 10 db páros belépőt sorsolnak ki a Magyar Filmdíj díjátadó ünnepségére.

Valami Amerika 3 poster

Több mint 116.000 néző látta az első hétvégén.

plakát

Klasszikus zenei koncertek, Improvizációs est, Bárest, Életműdíj, Tehetség-díj, Ifjú Tehetség-díj, kiállítás, gyerekkoncertek.