A kulturális örökség lencsevégen

Időpont: 
2010. december 13. 0:00 - hétfő - 2011. január 29. 0:00 - szombat

A nagyszabású kiállítás Olaszország egyesítésének 150. évfordulóját is hivatott egyben megünnepelni, mindezt egy olyan történelmi és kortárs képválogatáson keresztül, amely a másfél évszázados időszakot átöleli. Az olasz világörökség százötven éve képekben.

A Polis Nemzetközi Kulturális Egyesület - együttműködvén az Olasz Köztársaság Kulturális Javak és Tevékenységek Minisztériumával, a Központi Nyilvántartó és Dokumentációs Intézetével, az UNESCO-val, a Budapesti Olasz Kultúrintézettel és az Országos Széchényi Könyvtárral - a Budavári Palota pazar környezetében nagyszabású fotókiállítást szervez a következő címmel: “A kulturális örökség lencsevégen – Az olasz világörökség százötven éve képekben”. Főtámogató: Banco Popolare Hungary.

2007. október 25. 16:00 - Burano ©Burano

Ez az a kiállítás, amely az igazi Olaszországot tárja elénk, valamennyi értékével együtt. Betekintést nyerhetünk Clemente Marsicola művészettörténész kalauzolásával az varázslatos olasz tájakba; a hófödte Alpoktól egészen a napsütötte Szicíliáig, különös figyelmet szentelve az UNESCO által kiemelt 44 helyszínnek.

2007. május 15. 8:32 - Valdo ©Valdo

A gyűjtemény magába foglalja az itáliai kulturális javak címmel elismert értékeket. A művészek lencsevégén keresztül egy virtuális utazást tehetünk századfordulókon át, mindezt korabeli felvételek, XIX. századi képeslapok, múltszázadi fényképek és napjaink digitális remekei segítségével.

Öt fő témakört érint a kiállítás:

  • környezet és táj,
  • falusi településektől az ezeréves városokig,
  • az építészet és a művészet történetének tizenöt évszázada,
  • az őskortól a keresztény régészetig,
  • környezet és technológia kölcsönhatása.

Helyszín: Budavári Palota "F" épület
A kiállítás 2010. december 13-tól 2011. január 29-ig várja a kedves érdeklődőket.
Nyitvatartás: hétfő-szombat 10:00-21:00.

Hirdetés