2018. szeptember 19. - szerda

Linda Tillery & The Cultural Heritage Choir

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Jegyár: 
2200, 3900, 5900, 6900 Ft
Időpont: 
2010. december 17. 19:30

Linda Tillery 1992-ben alapította meg Cultural Heritage Choir nevű, ütőhangszerek által kísért énekegyüttesét, melynek célja az afroamerikai tradicionális zenék megőrzése.

A karakteres alt hanggal rendelkező zenekarvezető pályafutása San Fransiscóban indult és adottságainak köszönhetően hamar olyan hírességek mellett tűnt fel, mint Santana vagy Bobby McFerrin. Sokoldalúságát mutatja, hogy dobosként is közreműködik számos albumon, miközben a fekete zene elismert szakértője. Tett is azért, hogy a hagyományokat ne csak vizsgálni lehessen, hanem azok tovább is éljenek: megalakította a Cultural Heritage Choirt, így a kutatómunka során felfedezett tradíciók az élő zene segítségével hallhatóvá váltak.

Linda Tillery & The Cultural Heritage ChoirLinda Tillery & The Cultural Heritage Choir

A zenekar mélyen gyökerező repertoárjában a rabszolgaidők munkadalai mellett a gospel, a blues, a jazz és funky, valamint a rhytm and blues dominál. A koncerteken a bennük rejlő ritmika és dinamika energiája zúdul a közönségre. Az egyszerre sűrű, megrendítő és vibráló előadásmóddal, az így elmesélt történetekkel abba az időbe repül vissza a hallgató, amikor egy Afrikából akarata ellenére betelepített közösség megalapozta a modern amerikai zene hangzásvilágát. A Grammy-díjra jelölt együttes 2010. december 17-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben mesél, rendít meg, emel a magasba, és szabadít fel.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Időpont: 
2018. november 5. 19:00
plakát

Arany János születésének 200. évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.

Helyszín: 
Művészetek Palotája
Időpont: 
2018. szeptember 16 - 2018. szeptember 26
4 Pianos

Száz év története, az északi fény varázsa, „indie pop tündérek” és „arany paraziták”.

Papaver Cousin

A Papaver Cousins az A38-on mutatja be második nagylemezét.