IV. Budapesti Mangalica Fesztivál

Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2011. február 4. 0:00 - péntek - 2011. február 6. 0:00 - vasárnap

Ki a legjobb a kolbászkészítésben? Megtudhatja nemcsak ezt, de mást is, ha elmegy a Budapesti IV. Mangalica Fesztiválra. Nem mellékesen lehet jókat enni, inni, remek zenét hallgatni – sőt, ha lekésett az újévi malac farkának megfogásáról, most bepótolhatja.

No, azt nem ígérem, hogy újévi lesz és malac, de majdnem, ugyanis élő mangalicát is lehet simogatni. Innen pedig már csak egy elhatározás, hogy a kunkurodó farkincát is meghúzzuk – persze, csak finoman!

Aki volt, az már tudja, mire számíthat, - aki pedig nem volt, ismerje meg a fesztivált!

2010. december 30. 15:13 - IV. Budapesti Mangalica Fesztivál ©IV. Budapesti Mangalica Fesztivál
IV. Budapesti Mangalica Fesztivál

Részletes színpadi program:

2011. február 4., péntek

 • 15:00 Hagyományos magyar népzene – Bara
 • 17:00 Majsai
 • 19:00 Éliás Jr.

2011. február 5., szombat:

 • 11:00 Megnyitó: Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Tóth Péter MOE elnök részvételével
 • 11:20 Hagyományos magyar népzene – Zagyva
 • 13:30 Főzőverseny eredmény-hirdetése
  A főzőverseny soha nem látott küzdelmeket hozhat: 28 csapat nevezett és szeretné legyőzni a háromszoros győztes Fiatal Asszonyok Szövetségét.
 • 14:00 Hagyományos magyar népzene – Péter Tamás és
 • 16:00 Peet Project
 • 18:00 Group’n Swing

2011. február 6., vasárnap:

 • 11:00 Hagyományos magyar népzene – Bara
 • 15:00 Berecz András
 • 17:00 Sharp
 • 18:30 Spectrum

A fesztivál vendégei a magyar tej és tejtermék előállító gazdaságok, tehát fürödhetünk tejben-vajban, vagy legalábbis lesz lehetőség különböző tejtermékek megkóstolására is, ha esetleg valami „könnyedebb kajára” vágyunk

Példát szeretnének mutatni a szervezők a környezetkímélő megoldásokra, ezért kérik, hogy műanyag zacskókat a látogatók ne használjanak! A szervezők saját költségükön biztosítanak az árusoknak újrahasznosított papírból készült zacskókat. Sőt, arra is kérnek minden látogatót, ha tehetik, hozzanak magukkal otthonról táskát vagy szatyrot, hogy ezzel is kevesebb hulladék képződjön a fesztivál területén!

Ha már jót ettünk, ittunk és megemelkedett vérünkben a boldogsághormon szintje is, gondoljunk azokra, akiknek jól jönne „egy kis erősítés, egy kis vérfrissítés” – a szervezők tisztelettel felkérik véradásra a résztvevőket. Komolyabbra fordítva a szót, véradási lehetőség szombat és vasárnap 12-15 óra között lesz.

Fontos: a belépés ingyenes, de fogyasztás nem: aki jót enni, inni szeretne, az számoljon annak anyagi vonzatával is!

Minderről bővebben: http://www.mangalicafesztival.hu oldalon.

Végül, de nem utolsó sorban, egészséges-e a mangalica húsa és szalonnája?

A „mangalica” évekkel ezelőtt berobbant a köztudatba, sok téves avagy nem téves elképzelés kering róla ma is. Főleg azzal csigázták föl az érdeklődést, hogy egészségesebb a húsa, mint más fajta sertéseké. Vajon így van? Akit érdekel a téma, ajánlom neki a mangalica lapot – azaz http://mangalica.lap.hu - ahol sok mindent megtudhatunk: a mangalica fajta meghatározásától kezdve eredetét, történetét is megismerhetjük. Szétnézhetünk a mangalica termékek, gyártók, termelők linkjein, képeket is találunk - s természetesen megtudhatjuk, hogy egészségesebb-e a húsa...

Helyszín: Budapest, Vajdahunyad Vára