Révész Ákos: Flow-Áramlás

Időpont: 
2011. május 14. 0:00 - szombat - 2011. május 27. 0:00 - péntek

Nem mindennapi "Flow" élményben, a hétköznapi rohanásból kikapcsolt, elengedett, átszellemült megélés élményében lehet része annak, aki ellátogat május 14-én, szombaton a VII. kerületben található Kertész29 Galériába. Révész Ákos az elmúlt négy év alatt készült három festményciklusán viszi végig az érdeklődőket Horváth Tamás és Vásáry André segítségével.

2011. április 21. 11:37 - Révész Ákos ©Révész Ákos
Révész Ákos

Az első sorozat címe : Föld, Víz és Levegő, a második sorozat a Tejút címet kapta, a harmadik pedig a kiállítás címét is adó FLOW-Áramlás. Vásáry André előadásában az egyes ciklusokhoz kötődő dalok hangzanak el, melyekkel azt a bizonyos flow élményt teszi teljessé a látogatók számára.

Mi is az a "FLOW"?
A Flow egy pszichológiai jelenség elmélete, melyet Csíkszentmihályi Mihály fogalmazott meg. „ Amikor folyóparton ülünk, és figyeljük az elhaladó vizet, megláthatjuk a flow szépségét működés
közben. A víz természetesen áramlik és mozog biztos irányban. Energiája, ereje, bizonyossága van, ebből a kombinációból nyugalom és a világgal való egység érzete árad.”
Ennek az egységnek a keresése vonul végig a három festménycikluson. A Föld, Víz és Levegő képei, mint kaleidoszkópszerű töredezett fragmentumok állnak össze egy egésszé. A Tejút ciklusban megjelenő
néhol rejtőzködő, időnként elénk „lépő” angyalok a velünk élő, de távoli lelkek megjelenései, idézve a múltat és a jövőt. A FLOW- Áramlás sorozat a sötétből előtörő fényt, az időtlenség mélységét jeleníti meg. Azt az éltető fényt, mely elvisz bennünket a hömpölygő Áramlásba.