2018. november 18. - vasárnap

Révész Ákos: Flow-Áramlás

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Kertész29 Galéria
Időpont: 
2011. május 14 - 2011. május 27

Nem mindennapi "Flow" élményben, a hétköznapi rohanásból kikapcsolt, elengedett, átszellemült megélés élményében lehet része annak, aki ellátogat május 14-én, szombaton a VII. kerületben található Kertész29 Galériába. Révész Ákos az elmúlt négy év alatt készült három festményciklusán viszi végig az érdeklődőket Horváth Tamás és Vásáry André segítségével.

Révész ÁkosRévész Ákos

Az első sorozat címe : Föld, Víz és Levegő, a második sorozat a Tejút címet kapta, a harmadik pedig a kiállítás címét is adó FLOW-Áramlás. Vásáry André előadásában az egyes ciklusokhoz kötődő dalok hangzanak el, melyekkel azt a bizonyos flow élményt teszi teljessé a látogatók számára.

Mi is az a "FLOW"?
A Flow egy pszichológiai jelenség elmélete, melyet Csíkszentmihályi Mihály fogalmazott meg. „ Amikor folyóparton ülünk, és figyeljük az elhaladó vizet, megláthatjuk a flow szépségét működés
közben. A víz természetesen áramlik és mozog biztos irányban. Energiája, ereje, bizonyossága van, ebből a kombinációból nyugalom és a világgal való egység érzete árad.”
Ennek az egységnek a keresése vonul végig a három festménycikluson. A Föld, Víz és Levegő képei, mint kaleidoszkópszerű töredezett fragmentumok állnak össze egy egésszé. A Tejút ciklusban megjelenő
néhol rejtőzködő, időnként elénk „lépő” angyalok a velünk élő, de távoli lelkek megjelenései, idézve a múltat és a jövőt. A FLOW- Áramlás sorozat a sötétből előtörő fényt, az időtlenség mélységét jeleníti meg. Azt az éltető fényt, mely elvisz bennünket a hömpölygő Áramlásba.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.