2018. november 20. - kedd

Sebastian Studnitzky koncert

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Eiffel Tér Irodaház
Időpont: 
2011. május 19. 21:00

Sebastian Studnitzky jazz óriás teszi tiszteletét a djuice U26 Clubshop-ban május 19-én este 9 órakor saját triójával plusz egy fővel, akikkel együtt évek óta azon dolgozik, hogy a jazz műfajt feldolgozhatóvá és szerethetővé tegye a popnak és rocknak álló világban.

A tavasz beköszöntével és a rügyfakadás kezdetével a jazz muzsika is kibújik a füstös kiskocsmák világából és egy estére biztosan az U26 Clubshop-ba költözik. Az egyenesen Németországból érkező Sebastian Studnitzky hazájában már számos elismerést vívott ki és bátran vág neki más országok zenéhez értő közönségének meghódításához társaival. Zongora és trombita játéka egyedi, sallangoktól mentes, így kuriózumnak számít a műfajban.

Sebastian Studnitzky olyan hírességekkel és csapatokkal dolgozott és dolgozik együtt, mint a Nils Landgren, Rebekka Bakken, Mezzoforte, Wolfgang Haffner, valamint a Jazzanova. Mindamellett, hogy számos ismert muzsikussal zenélt együtt, saját triójának útját is van ideje egyengetni, ennek köszönhetően vállalta el, hogy ebben a felállásban plusz 1 fővel hallható az U26 Clubshop-ban. Számos elhangzó dalt Studnitzky maga készített el. Ezek a dalok a zenész legintimebb pillanatai és gondolatai felé nyitnak ablakot a közönség számára, melynek köszönhetően sokkal könnyedebbé válik a közönséggel való kapcsolatteremtés. Trombita és zongorajátéka szokatlan hangszínt kölcsönöz a daloknak, mely egyszerre puha, visszafogott, ugyanakkor intenzív és kísérteties. A jazzkritikusok szerint ő "egy igazán nagyszerű zenész, akinek nem kell bizonyítania semmit."

A jazz koncert után a lemezeket In:Form pörgeti hajnalig, így aki a vissza szeretne csöppenni a pop és elektro világába, annak sem kell csalódnia.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Nagy János

Ripoff Raskolnikov zenéje és világa sem illeszthető be a megszokott keretek közé.

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.