2018. április 26. - csütörtök

Sivatagtemplom

Kinyomtatom...
Helyszín: 
VAM Design Center
Időpont: 
2009. február 19. 15:00
Bérczi Zsófia: Sivatagtemplom

Bérczi Zsófia "Sivatagtemplom" című fotókiállítása a sivatagi romvárosokban élő nők fiktív életét mutatja be. A kiállítás alatt Palotai János esztéta illetve az alkotó személyesen beszél a képekről.

"…..A sorozat készítésekor két fő képi elem jelenléte foglalkoztatott. A díszlet, melyhez civilizációtól mentes helyszíneket kerestem; illetve a képen szereplő alak, melyhez az iszlám világra jellemző női ortodox viseletet választottam.
….. Úgy éreztem, hogy sorozatom készítésével nem mondok ellent, sőt támogatom kultúrájukat és hitüket. Ennek ellenére a konzervatív gondolkodású sivatagi férfiak kifogásolták, hogy miért ábrázolok nőket “gyámjaik”, a férfiak nélkül. Ekkor értettem meg, hogy a képeim már önmagukban lázítanak; a vidéki lakosság tradícióinak nem felelnek meg."
Bérczi Zsófia

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Garay Nagy Norbert: Boateng Kármen Stephanie

Budapest új kiállítóterében, a Budai Várban található Mikve Galériában, több hazai hírességről készült festményt is felfedezhetünk.

Munkácsy Mihály Párizsi enteriőr Olvasó nő

A világ egyik legjelentősebb múzeumában, a szentpétervári Ermitázsban önálló kiállításon mutatkoznak be Munkácsy Mihály művei.

plakát

A francia Michel Bouvet a világ egyik legkeresettebb kulturális plakáttervezője.