Komáromi Judit kiállítása

Helyszín: 
Időpont: 
2011. október 28. 0:00 - péntek - 2011. november 15. 0:00 - kedd

2011. október 28-án 20.30 órakor nyílik Komáromi Judit festőművész kiállítása a Werk Akadémián. A Szimbiózis – kép + Komód című tárlat a tárgyrestaurálás és a festőművészet együttes hatását jeleníti meg, hiszen a művész ideáját arról, hogy a festmény alá minden esetben hiányzik egy komód, új perspektívába helyezi. A kiállítás november közepéig látogatható.

Komáromi Judit így vélekedik a művészetéről: „Szeretem a falakat, de azt nem, ha élettelenül, üresen állnak, ha a terek megtöltetlenül, otthonos melegség hiányában tátonganak. Ilyet látva azonnal úrrá lesz rajtam a késztetetés, hogy ezen változtassak. Bárhol legyen is egy méretes mennyezettől a padlóig terjedő falfelület - otthonban, közösségi találkozóhelyen - kivánja a színeket és a formákat. A hiány betöltésére pedig egy jól megválasztott festmény-bútor páros igen hatásos lehet. A kettő szimbiózisban van, és így egymást kiegészítve és erősítve hatnak a környezetükre akár markáns karakterként, akár visszafogott háttérként. Épp ezért munkáimban e két tárgyat kompakt egésznek tekintem. A kép adja az alaphangulatot és azután a komód tervezésénél már belép az ember egy kötöttebb arányrendszer és a funkcionalitás világába, hiszen egy bútor esetében a szépsége mellett elsődleges szempont, hogy jól használható legyen.„

A festmény és komód párosítások tökéletesen egyediek és nem reprodukálhatók. Pontosan ezért érdekes és izgalmas a kiállítás a Werk Galériában.

2011. szeptember 16. 11:17 - Komáromi Judit: A mindig újrakezdődő élet ©Komáromi Judit: A mindig újrakezdődő élet
Komáromi Judit: A mindig újrakezdődő élet

Komáromi Judit Hatvanban született, 1968-ban. A Bolyai János Textilipari Szakközépiskola után elvégezte a Magyar Nemzeti Múzeum alapfokú tárgyrestaurátor képzését, majd az Országos Széchenyi Könyvtár könyv és papírrestaurátor iskoláját. Ezután felvételt nyert a Magyar Képzőművészeti Egyetem tárgyrestaurátor szakára. Ennek befejezése után Szentendrére költözött, ahol a család az otthonteremtés 10 éves periódusa következett számára. Otthona kialakítása, berendezése során tudatosodott benne, hogy kompakt egységként kezeljen egy festmény-komód párost. Elkezdett ebben az irányban alkotni, kiállításával ezt az érzést és látásmódot szeretné közvetíteni.

A Werk Akadémia évről évre egyre érdekesebb tárlatokat szervez olyan művészeknek, akik az oktatási központ szellemiségének megfelelnek. Több fiatal képzőművész is tartott már kiállítást itt nagy sikerrel. A jövőben is folyamatosan lesznek láthatók ismert és kevésbé ismert alkotók az Arany János utca 10. 4. emeletén.

Hirdetés