2018. november 12. - hétfő

KREA: Térélmény

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2011. november 11 - 2011. december 31

2011. november 11-én a Portfolio Points fesztivál keretében nyílik meg a KREA Kortárs Művészeti Iskola hallgatóinak vizsgamunkáit bemutató kiállítása.

A félévente rendszeresen megrendezett vizsgamunkákból válogatott kiállításon ez alkalommal elsősorban építészettel és enteriőrrel kapcsolatos alkotások kerülnek bemutatásra. Kiemelt helyet kapnak az iskola előterében és folyosóján az idén végzett fotósok Művészetek Palotájáról készült képei, a stylistok és a fotósok közösen készített enteriőrfotói, valamint a harmadéves enteriőrtervező hallgatók étterem design feladatai, amihez a tervezőgrafikus hallgatók az arculati elemeket is elkészítették. A másodéves lakberendező hallgatók saját otthoni irodát (home-office), az elsősök pedig sztárlakást terveztek.

Tankó Judit (stylist szak) & Varga Dániel (alkalmazott fotó szak)Tankó Judit (stylist szak) & Varga Dániel (alkalmazott fotó szak)

A grafikusok termében figuraterveket, rendezvény arculat, csomagolás, magazin és naptár terveket valamint éves jelentést tekinthetnek meg a látogatók. A stylistok szokásos magazin divatstory és ellentét pár styling képei mellett idén új témát is kaptak: egy létező vagy elképzelt állat stílusjegyeiből inspirálódva kellett megalkotniuk egy ember imidzsét. Kiállításra kerülnek továbbá a divattervező, illetve a webdesign szakos hallgatók a 2010/2011-es tanévének második félévét lezáró vizsgára készült alkotásai, így a KREA összes szakja képviseli magát valamilyen formában.

A megnyitó eseményhez kapcsolódik egy vetítéssel egybekötött kerekasztal beszélgetés az építészeti és design sajtó jövője, a fotózás szemléletének változásáról, az enteriőrstylist szerepéről. A diskurzus moderátora Lovas Cecília a Designroom magazin volt főszerkesztője, vendégei lesznek: Pfisztner Gábor művészettörténész, kritikus, Barbay Csaba és Darabos György fotósok, Bojár Iván András művészettörténész, művészeti szakíró, az Octogon magazin főszerkesztője, Hakkel Vanda a Home magazin szerkesztője, Matisz Aliz enteriőrstylist és Milassin Levente a Designpumpa blog szerzője.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.

részlet a kiállításon

Bukarestbe érkezett a Közlekedési Múzeum nemzetközi vándorkiállítása.